fbpx

Den sidste halve time inden start

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks


Hvis nogen skulle have misset foromtalen, er Søndagsskolen et tilbagevendende fænomen: Hver søndag vil man kunne finde en ny lektion her på siden. Det kirkelige aspekt er til at overse – derimod kan man læse om hvordan man kan løse mange af de udfordringer vi sejlere møder, når vi sejler om kap.

'Konkurrence-modus'
Som lovet i optakten sidste søndag starter vi logisk nok med begyndelsen. Og begyndelsen af en kapsejlads er jo faktisk længe før start. I den sidste halve time før startskuddet er det en god idé at befinde sig i ”konkurrence-modus” – det vil sige at holde fokus og koncentration på den kommende sejlads, og gå igennem de forberedende øvelser der er relevante i den båd det nu er tale om.

Optimere chancerne
Temaet denne gang er altså: Hvad kan vi gøre inden start, for at optimere chancerne for at få den start, den bådfart og højde og den position på banen vi gerne vil have - efter skuddet?

Sørg for de basale ting
Først af alt: Få styr på de basale ting. Forbavsende ofte kikser selv erfarne og dygtige sejlere på, at de ikke har læst sejladsbestemmelserne, så de ikke kender startprocedure, bane osv. Båden skal selvfølgelig også være checket igennem for mulige ”breakdowns”. Sørg for at være tanket op med mad og væske. En resultatliste fra foregående sejladser kan være nyttig at have med, hvis det er sidste dag i serien, og det kan blive aktuelt at regne point, og sejle taktisk på bestemte konkurrenter.




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *