Livliner og nødsendere til redningsvesten

Her kan du købe og downloade artiklen "Livliner og nødsendere til redningsvesten" som pdf.

Kend dit sikkerhedsgrej.

Livliner og positionssendere giver ekstra tryghed om bord.

Vi skal altid huske redningsvesten, men den allerbedste sikkerhed er at undgå at falde overbord, og at kunne blive fundet hurtigt igen, hvis det alligevel sker. Derfor er livliner, mandeliner og personlige positionssendere gode og billige  livsforsikringer.
Der har været megen debat om sikkerhed og faren ved at sejle, siden endnu en sejler for- svandt under den igangværende Volvo Ocean Race. Livet indebærer i sig selv risici for dødelige ulykker, og vi må bare konstatere, at det ikke er mere risikabelt at sejle tursejlads i skandinaviske farvande end f.eks. at bevæge sig rundt i dagens trafik.
Den gode nyhed er, at vi som sejlere og båd-ejere kan forberede os og vores både til at være beredt, hvis det sorte uheld er ude. Volvo Ocean-sejleren havde ikke livline på, og vi, der har prøvet at få en voldsom bølge ind over båden, ved at uden livline bliver man nådesløst skyllet over bord.
Derfor er livliner så vigtige om bord. De skal ikke kun forhindre, at vi bliver skyllet over bord og væk fra båden, men skal primært sørge for, at man bliver om bord indenfor søgelænderet, hvis man er så uheldig at snuble, glide eller på anden måde tabe balancen, mens man arbejder udenfor cockpittet.

fra BÅD 539

Pris 15 kr / 4 sider

 

Når betalingen er gennemført får du tilsendt en e-mail med et link til siden, hvor du downloader artiklen som pdf-fil.

Livliner og nødsendere til redningsvesten
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer