Svensk sejlbåd gennem Nordvestpassagen

21-10-2010 18:06 Søren Øverup21 Oct 2010 16:06 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

De mange lyse timer er en udfordring for sejlene i Nordvestpassagen, mens isen udfordrer båden. Foto: arielfyra.se.

Som den første svenske sejlbåd nogensinde har ”Ariel IV” gennemført en sejltur, kun få sejlere får lov at opleve. Nemlig at sejle gennem Nordvestpassagen.

For et par dage siden anløb ”Ariel IV” havnen i Kodiak Island, Alaska. Og her bliver båden taget på land og skal tilbringe vinteren. Det var ellers planen, at ”Ariel IV” først skulle på land i Seward på fastlandet, men fascinationen af naturen og en vurdering af, at vinteren vil være relativt mildere på Kodiak Island end i Seward, blev udslagsgivende for beslutningen om at afslutte turen efter 7693 sømil siden afrejsen fra Råå ved Helsingborg i juni.

Dansk sejl om bord
Elvstrøm Sails leverede i maj et sæt nye sejl til ”Ariel IV”. Sejlene var specielt designede til den forestående arktiske ekspedition, udført i dacron-dug og forstærket med spectra-fibre og blev udviklet i tæt samarbejde med Birgitta Boye-Freudenthal og Eric Boye. Sejlene blev konstrueret til at imødegå de udfordringer og belastninger med mange timers lys, som et sejl påvirkes af under sejlads i arktiske farvande.

”Vi har fået en fantastisk feedback fra Birgitta og Eric. Med gode forslag til forbedringer og meget konkrete anvisninger på, hvor og hvordan vi kan optimere sejlene yderligere til den slags sejlads, som de har været igennem. Og det var lige præcis det, vi håbede at få ud af vores engagement i dette projekt, så vi er meget tilfredse,” siger salgsdirektør hos Elvstrøm Sails Jesper Bank i en pressemeddelelse.

Erfaringerne fra den svenske Arktis-sejlads vil fremover indgå i udviklingen af både eksisterende og nye typer cruising-sejl hos Elvstrøm Sails.

Læs mere om turen i ægteparrets blog på hjemmesiden .http://www.arielfyra.se

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer