fbpx

Workshop om sikkerhed og singlehand

Inkluder i Newsletter: Ja

Der er fart på i den nystartede alliance mellem Skandinavisk Singlehandsejler Forening og landets arrangører af singlehand-events.

Det startede med et møde 3. november i Kerteminde mellem Skandinavisk Singlehandsejler Forening, SSF, Silverrudder og Vegvisir Race. Midt i måneden var SSFs formand Jacob Handrup repræsenteret på Dansk Sejlunions klubkonference, hvor DS havde sat 60 minutter af til en paneldiskussion om, hvordan man kan højne sikkerheden på landets kapsejladsbaner generelt. Og nu inviterer foreningen så arrangører af længere singlehand-events til workshop i Dansk Sejlunions lokaler i Idrættens Hus i Brøndby i starten af december.

– På vores indledende møde i Kerteminde afsøgte vi sammen med Silverrudder og Vegvisir Race om der var villighed til at forsøge at finde fælles fodslag baseret på World Sailings Special Regulations, hvilket der viste sig at være. Det er dog foreningens opfattelse at de fleste, herunder det meste af bestyrelsen i foreningen, ikke i detaljer kender World Sailing kategorierne. Det ønsker vi at lave om på og inviterer derfor alle arrangører af singlehandkapsejladser der inkluderer natsejlads til workshop om emnet, siger Jacob Handrup.

Han påpeger, at formålet ikke er, at deltagerne skal tage stilling til hvilke krav der i fremtiden skal gælde for de meget forskellige singlehandsejladser i Danmark, men alene at få en fælles fortolkning af, hvad der ret faktisk står i Special Regulations med særligt fokus på kategori 3 eller 4.

Det bør bringe alle i en bedre position til fremtidige drøftelser om de kommende danske krav. Workshoppen skal derfor ses som et forberedende arbejde til den videre proces vedr. arrangørernes krav til bådene på de forskellige baner, siger Jacob Handrup, som opfordrer alle arrangører af længere singlehand-sejladser, der inkluderer natsejlads til at sende en repræsentant. Det er den erfarne sejler og ekspert i sikkerhed og måleregler Kasper Wedersøe, der guider de fremmødte gennem kategorierne og i øvrigt styrer løjerne.

Workshoppen afholdes lørdag den 8. december 2018 fra 10:00 til ca. 14:00. Interesserede arrangører af længere singlehandsejladser kan tilmelde sig påDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *