Thurø Sejlklub med i opløbet om Danskernes Idrætspris 2018

Thurø Sejlklubs projekt 'Sejl og Studér' fik 63 procent af alle de afgivne stemmer, der gik til de fynske idrætsinitiativer.

Det blev Thurø Sejlklub, der løb med den fynske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris 2018. Dermed er idrætsinitiativet fra den fynske ø, der har søsat projektet 'Sejl og Studér’, med videre i den landsdækkende semifinale, og er med i konkurrencen om 100.000 kr.

Projektet henvender sig til unge og voksne, der flytter til Svendborg for at studere. Sejlads er omdrejningspunktet, men fællesspisninger og sociale aktiviteter er med til at øge fællesskabet og engagementet i klubben.

”Thurø sejlklub har fået fat i en gruppe, der til tider kan være overset i foreningsidrætten – og med et ret simpelt koncept og setup får de både skabt et netværk for unge studerende, men samtidig får de også genereret nye kræfter til klubben. Her er en klub, som på en nytænkende måde har fået en lille og ikke så tilgængelig sportsgren sparket ind som et åbenlyst valg, når man skal være både social og aktiv,” siger Anne Lolk, tidligere verdensmester i toerkajak og OL-deltager i roning, om årsagen til, at netop dette projekt er videre i konkurrencen.

Anne Lolk har siddet med i det regionale dommerpanel, som stod bag udvælgelsen af de tre idrætsprojekter på Fyn, der gik videre til afstemning blandt danskerne.

Afstemningen, der foregik på www.danskernesidrætspris.dk, løb over tolv dage og sluttede fredag den 16. november kl. 9. I alt var 16.803 danskere inde og stemme på hjemmesiden.

Det er nu op til bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund (DIF) at udvælge tre finalister og herefter kåre vinderen.

Bag prisen står e-boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og den hylder de projekter, initiativer og ideer, der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at bevæge sig eller være aktiv i en forening. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres den 5. januar 2019 til DR’s Sport 2018 i JYSKE BANK BOXEN. Med prisen følger 100.000 kr.

De otte vindere i hver af P4’s sendeområder er:

  • Fyn: Thurø Sejlklub
  • Midt- og Vestjylland: Urban Street Zone Hall 2
  • Nordjylland: Lykkeliga
  • Østjylland: Fodboldlinjen Randers
  • Syd- og Esbjerg: Sønderjyske Kidz
  • Trekantområdet: 60+ Frisk
  • Sjælland og øerne: LBI Fodboldskole 2018 for børn med diagnoser
  • Hovedstadsområdet: Floorball for handicappede

Læs mere om Thurø Sejlklub her.