SUP i Københavns Havn i vinter

Som et led i udviklingen af By & Havns havnestrategi er det nu midlertidigt tilladt at stand up paddle i dele af Københavns Havn hen over vinteren.

By & Havn er i gang med at udvikle en ny havnestrategi, der forventes klar i begyndelsen af 2019. Havnestrategien vil bl.a. beskrive, hvordan de rekreative og kommercielle interesser fremover kan balanceres i havnen under hensyn til sikkerheden.

Pilotprojekter

Derfor er forskellige pilotprojekter blevet testet hen over sommeren. Ét af dem er stand up paddling (SUP), der blev midlertidigt tilladt syd for Langebro og i dele af Nordhavn. Nu bliver denne tilladelse forlænget til også at gælde i vinterperioden frem til den 1. april 2019.

I samme periode bliver en forbindelse fra papirøen til Langebro afprøvet som et nyt pilotprojekt i puljen. To SUP-foreninger har klubhus ved Holmen, og den nye rute giver dem mulighed for at komme på længere ture, da den forbinder deres klubhuse med arealet syd for Langebro, hvor man vinteren ud må stand up paddle.

Ruten løber derfor mellem Langebro og Papirøen langs den østlige side af havnen tæt ved kajen. På denne rute som i resten af havnen, skal man holde tilbage for havnebusser, kanalrundfarter og anden erhvervstrafik. Kanalerne kan fortsat ikke bruges til SUP.

Klik og se det detaljerede kort over ruten.

Klik og se det detaljerede kort over områderne, hvor du må SUP'e i Nordhavn.

"Vi har haft en god dialog med SUP’erne hen over sommeren, og de kom meget tidligt med forslaget om, at få en rute i vintersæsonen, der forbinder Holmen med arealerne syd for Langebro. Det synes vi, er en rigtig god idé, og dermed kommer vi både til at teste muligheden for at man kan SUP’e i større dele af havnen, og vi afprøver også den sæsonbestemte brug af havnen. Begge dele er noget vi arbejder med i forbindelse med havnestrategien”, fortæller Rikke Faaborg Jarmer, udviklingschef i By & Havn.

Copenhagen Watersports, der sammen med USG holder til ved Holmen, ser frem til at sætte deres SUP-board i vandet og paddle gennem Inderhavnen.

”Vi ser frem til som forening at kunne bidrage til at skabe en god SUP-kultur i havnen ved at være aktive i en større del af havnen. Vores erfaring fra sommerens pilotprojekt er, at SUP i lighed med andre vandidrætter kan indgå i trafikken side om side med de andre fartøjer i havnen. Vi ser samarbejdet med By & Havn og udvidelsen af området til SUP som et vigtigt skridt i retning mod at skabe en havn, hvor der er plads til, at forskellige typer af fartøjer kan færdes på lige vilkår med respekt for hinanden”, fortæller Jakob Agergaard, formand i Copenhagen Watersports.Seneste nyheder

Brug båden som sommerhus

Sejltur til verdens ende

Nye ladere fra CTEK til mindre motorbåde

Vask af dit tovværk