fbpx

Spændende ting du kan opleve i efterårsferien

Inkluder i Newsletter: Ja

Efterårsferien er netop begyndt, og til de heldige børn og voksne der har ferie, er der masser af ting at tage sig til rundt om i landet. Hvis du ikke skal tage kartofler op, kan du i stedet kan smage årets første Limfjordsøsters i Nykøbing Mors, se hvordan vikingerne levede i Bork ved Ringkøbing Fjord eller klatre i riggen på Fregatten Jylland.

Østers- & muslingepremiere i Nykøbing Mors lørdag

Der er Østers- og Muslingepremiere lørdag d. 13. oktober i et kæmpetelt på havnen i Nykøbing Mors.
Her kan du smage sæsonens første Limfjordsøsters, få inspiration til nye smagsvarianter og nyde stemningen til årets Østers- og Muslingepremiere.

Østers- og Muslingepremieren skyder sæsonen i gang, og det fejres med smagsoplevelser og musik Oplev seks gourmetkokke med erfaring fra nogle af Danmarks bedste restauranter præsentere et bredt og nuanceret udvalg af delikatesser.
Læs mere om arrangementet her.

Efterår på Bork Vikingehavn

Efter en varm og solrig sommer er efteråret nu kommet til Bork Vikingehavn i Ringkøbing Fjord. Fra de beboede vikingehuse strømmer varmen ud og inviterer indenfor, på gudehovet er der lagt ofre til guderne, og på pladsen er der børn der leger.

I efteråret er der nemlig masser at opleve på vikingehavnen for både store og små vikinger, fra børneaktiviteter til Lokes aften, madarrangementer og klokkeindvielse.
I uge 42 er husene beboet af frivillige familier, der lever som vikingerne gjorde og de fortæller gerne om, hvordan det er at være viking!
I uge 41, 42 og 43 er der masser at opleve for små vikinger. Børnene kan skyde med bue og pil, lave tinsmykker, bage deres eget fladbrød og andre skiftende aktiviteter. Aktiviteterne koster et mindre beløb.

Læs mere om vikingehavnen i Bork og efterårsferiens arrangementer her.

Efterårsferie på Fregatten Jylland

I efterårsferien står Fregatten Jylland klar med nye oplevelser og aktiviteter på programmet, fra mandag til fredag i tidrummet kl. 13-15 har fregattens kok og hovmester igen sat blus under kabyssens kedler, hvor i kan smage beskøjter, surkål og knasende overraskelser.
Tirsdag og torsdag fra kl. 13 – 15 kan man få en ægte sømandstatovering og blive klogere på tatoveringens kulturhistorie.
Fra mandag til fredag er der mulighed for at komme højt til vejrs i fregattens stormast, oplev på egen krop suset ved at entre op i vævlingerne, som de gamle sømænd gjorde ude i Atlanten en efterårsdag.
Da Fregatten Jylland er et træskib med master, skal der bruges reb. Masse af reb! I Holmens gamle reberbane kan man lave reb.

Se Fregatten Jyllands efterårsferie-program her.

Efterårsferie på Vikingeskibsmuseet

Knud den stores togt – Konge for en dag
I efterårsferien sætter Vikingeskibsmuseet spot på Knud den Store - vikingetidens største konge - og byder indenfor til 'Konge for en dag'. Tag dine kammerater eller voksne med til krigertræning, vikingeudfordringer, historiske værksteder og søslag på langskibet Havhingsten.
Hver dag fremviser den dygtige kriger Tom sine våben og underviser de unge krigere i at kæmpe med sværd og skjold, så de kan blive hirdmænd - Knud den Stores krigere.
Fra den 16.-18. oktober kan du opleve buemageren fremstille langbuer og se ham demonstrere deres styrke, når pilene måske gennemborer et skjold eller en jernplade!
På omvisningen 'Krigertogtet' kommer du ombord på det hurtige langskib Havhingsten og bliver en del af den dramatiske fortælling om Knuds sejlads til Roskilde i 1018.

Læs hele programmet for efterårsferien her.

Middelaldercentret i Nykøbing Falster

Oplev middelalderen helt tæt på, når Middelaldercentret har åbent i skolernes efterårsferie. Her kan du møde riddere, håndværkere og handlende, når Middelaldercentret slår dørene op til Sundkøbing i skolernes efterårsferie.
Der er ridderturneringer, bueskydning, blideaffyringer, kanoner og meget, meget mere hver dag. Se hvordan en købstad så ud i middelalderen og få en snak med byens borgere om deres liv og arbejde. Prøv en rustning, prøv at skyde med bue, se håndværkerne arbejde, smag på madmors mad og duft de nybagte brød, der kommer ud af den store ovn.
Der er liv i alle husene, folk på torvet, madlavning i bryggerset, håndværkerne arbejder, der slagtes får og grise, og riddere og soldater er en del af bybilledet.
Du kan komme til konsultation hos den middelalderlige læge - se hvordan man helbredte og behandlede forskellige sygdomme i 1408.
Onsdag er der længe åbent, og om eftermiddagen kan man høre gyserhistorier ved kirken.

Læs ugens program her. 









Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk





Udvalgte artikler *