Grønlandske børn fik sejltur på Øresund

32 grønlandske og danske børn havde en herlig september-eftermiddag på vandet ud for Skovshoved.

Der var glæde og begejstring hos 32 grønlandske og danske børn, som en torsdag i september var ude og sejle med KDY Sailing Event ud for Skovshoved Havn. Sejladsen var arrangeret i forbindelse med deres besøg i Gentofte Kommune.
Eventen blev gennemført i et samarbejde mellem KDY Sailing Event og Gentofte Kommune som UNICEF 2018 by.

Efter velkomst, ”skippermøde”, udlevering af redningsveste og sejlerhandsker, gik de 32 forventningsfulde grønlandske og danske børn ned i de seks DS37 kølbåde, hvor skipperne forklarede børnene, hvordan bådene virker og betjenes, samt naturligvis om sikkerhed under sejlads.

Distancesejlads til Taarbæk

Vel ude af Skovshoved Havn gennemførtes en ”distancekapsejlads” til et mærke ud for Taarbæk Havn og retur. Sejladsen gik tillige forbi Knud Rasmussen ved Hvidøre, så børnene kunne hilse på grønlandsfareren.

Efter endt ”kapsejlads” gik bådene i havn, hvor der i fællesskab blev rigget af og snakket i bådene. Herefter samledes alle børnene ved KDY’s klubhus, og der blev sluttet af med hygge, fine præmier til den vindende besætning og en velfortjent sodavand.

Sikkerhed i top

Sikkerheden var meget højt prioriteret, hvor alle børn bærer redningsvest og sejler med erfarne, certificerede instruktører. KDY havde yderligere to sikkerhedsfartøjer på vandet som fulgte med sejlbådene under hele eventen, og alle både og sikkerhedsfartøjer har indbyrdes radiokontakt via VHF. Endelig er bådene også godkendt af Søfartsstyrelsen til event-sejlads.

I forbindelse med, at Gentofte Kommune er UNICEF 2018 by, er de 15 grønlandske børn inviteret til at bo hos lokale værtsfamilier med børn i nogle uger, hvor de får undervisning i dansk på en skole, og resten af dagen er de sammen med værtsfamilierne og deres børn på skolen.Seneste nyheder

Cold Hawaii udvikler nyt event

Kapsejlads om en øde ø

Populært job besat i Korsør Lystbådehavn


Sailing World News