Sommerhusbåd i havnen

Hvis man konverterer både til udlejningsbåde, har man slået tre fluer med et smæk. De passive både bliver brugt, ejerne tjener lidt penge, og turisterne får sommerhus i bølgehøjde.

Handbjerg Marina er en ny lystbådehavn i bunden af Venø bugt, der ligger i den vestlige en del af Limfjorden. Nu vil havnen leje de private både ud til turister, der hellere vil bo på en båd i ferien end i et sommerhus. Projektet hedder ”Bo på båd i marinaen”.

– Jeg var så irriteret over at se alle de både, der bare lå til ingen nytte. Der er dyngevis af både der bare ligger, og så fik vi ideen til at leje dem ud som sommerhuse, fortæller Johannes Ruby, der er bestyrelsesmedlem i Handbjerg Marina.

En lille arbejdsgruppe luftede ideen om at udleje private både til turisterne for Turist og erhvervschefen i Holstebro kommune, og der blev søgt penge til at udvikle projektet. Det mundede ud i 100.000 kr. fra turismepuljen.

Klar til sæsonen i 2019

– Vi havde håbet, at projektet kunne nå at komme i gang for alvor i 2018, men så havde vi lidt udfordringer med det elektroniske bookingsystem, så vi starter for alvor i midten af maj 2019, forklarer Johannes Ruby til Bådmagasinet.

Der blev dog foretaget testbookinger i efteråret, og det hele skulle stå klar til næste sommer. Udover de lokale bådejere, har Handbjerg Marina også inviteret både fra andre havne, til at ligge i marinaen og være en del af projektet.

– Så disponerer vi over båden i den periode, der er aftalt, siger Johannes Ruby.

Lejere af bådene må ikke sejle i udlejningsbådene, det er udelukkende til beboelse i ferien.
– Der er masser af mennesker der har lyst til at prøve, men ikke har nogen erfaring med både. Det kan de så prøve hos os, siger Johannes Ruby.

Udlejer slipper for det praktiske

Udlejer/ejer af båden får 50 procent af udlejningssummen. Det er Marinaen der byder velkommen, og står for alt det praktiske som booking, afregning, sengetøj, rengøring mm. Målet er, at bådene kan lejes ud mellem midten af maj frem til midten af september. Er båden ikke booket søndag, kan ejeren selv råde over båden en uge frem.

Om Handbjerg og marinaen

Handbjerg Marina er områdets samlingssted for både lokale, sommerhusgæster og autocampere. Havnen har i dag en af Midt- og Vestjyllands absolut bedste og mest velbesøgte fiskerestauranter – Restaurant Pavillonen. Endvidere er der Cafe ”Isbåden”, som sælger et stort udvalg is - 28 forskellige slags kugleis og ispinde samt Vebbestrup softice. Der kan lejes SUP-brædder, havkajakker og cykler på havnen, ligesom der er en masse aktiviteter og friluftsmuligheder for børn og voksne tæt på havnen.

handbjerg marina2 web
Handbjerg Marina en stille sommerdag. Foto: handbjergmarina.com

Handbjerg Marina blev indviet 17. maj 2014. Størstedelen af havnen er bygget ved hjælp af frivillige, og ejes i dag af en fond, Handbjerg Marina Fonden. Fonden, der er en selvejende institution, ejer alle faste anlæg på marinaen og er hovedaktionær i Handbjerg Marina A/S, der står for selve driften af marinaen og ejer alle bådebroer.

Du kan læse meget mere om den driftige Marina her.Kapsejlads

Round Denmark Race har sat dato på eventet

Kort nyt

Er DIF og DRs legende-kåring useriøs?

Kort nyt

På Værftsmuseet kan du bygge skibe i efterårsferien

SailGP

SailGP: Highlights fra den vildeste weekend 'ever'

★ Artikel

★ Kinesisk statsstøtte til World Sailing ?

Kort nyt

Finn 'Beton' modtager den største hæder i dansk sejlsport

★ Interview & Portræt

★ Hvor der er vilje er der (faktisk!) vej

Udvalgte artikler *