Europe klassen vokser – særligt på Sjælland

Talentudvikler Jan Christiansen har været til Harboe Cup som banecoach, og glædede sig over, at Europajolle-klassen igen er i fremgang.

Jan Christiansen skriver:

Harboe Cup i Skælskør er netop overstået. To dage med frisk vind og fantastiske sejladsforhold.
Som banecoach var det fedt at være med på vandet og følge kampen. Alle fik at mærke den friske vind og det lidt kolde vejr som over de to dage trak mange kræfter ude af de konkurrerende sejlere. Med lidt frafald til følge ...

En særlig positiv ting var det, at opleve udviklingen i E-jollekassen.
For ikke så mange år siden trak Vedbæk Sejlklub stikket for klassen – og med det så det ud som om, at det var ved at være slut med E-joller på Sjælland. Men heldigvis tog Yachtklubben Furesøen med Trine Bentzen som træner, bolden op og fik vendt udviklingen. Hurtigt var der mere end 10 aktive sejlere i klubben.

45 E-joller til start
Til Harboe Cup i weekenden var der 45 E-joller til start. Det er et rigtigt godt felt - og en god del af disse sejlere kom fra Sjælland. Yachtklubben Furesøen har fortsat mange sejlere med, men nu er klubber som Sletten Bådeklub, Hellerup Sejlklub, KDY og også Præstø med på landkortet.

Til Trine og Yachtklubben Furesøen; tak fordi I holdt "gryden i kog" da det pludselig så lidt trist ud på øen. Og hvor er det fedt at se så mange klubber og sejlere tage fat i jollen og komme ud på vandet.

DM i Vallensbæk

Den 12.-14. oktober er der DIF-DS DM for Europajoller i Vallensbæk. Udover selve kapsejladsen lokker Vallensbæk Sejlklub med aftersail med varm snack, der kan være suppe eller varm pasta, og med både kolde og varme drikke. Der er gratis camping på havnen, inklusive fri adgang til gratis bad og strøm torsdag – søndag.

Læs mere om DM for Europa-joller her.Seneste nyheder

Cold Hawaii udvikler nyt event

Kapsejlads om en øde ø

Populært job besat i Korsør Lystbådehavn


Sailing World News