Stigbordene ved slusen i København atter åbne

By & Havn fjernede mandag gitrene, flydeafspærringerne og skiltningen ved stigbordene i Sydhavnen i København.

Gitre og flydesfapærringer i Sydhavnen bliver fjernet, da politiets sikkerhedsanbefaling om at lukke stigbordene kun var for sommersæsonen, som afsluttes d. 1.oktober. Der er derfor atter fri gennemsejling ved stigbordene for kajakker og mindre både.

På baggrund af den tragiske vandscooterulykke i havnen forrige år, der kostede to mennesker livet, har stigbordene på politiets anbefaling været lukket for gennemsejling i sommersæsonen. Det har betydet, at kajakroere sommeren igennem har brugt overbæringen og mindre både har været begrænset af slusens åbningstider.

Dialog med havnens brugere

I løbet af året har der været en god og løbende dialog med et kontaktudvalg, bestående af en række repræsentanter for havnens brugere, som har hjulpet med forslag og råd til en mere lempelig løsning for sæsonen 2019. Den nye løsning forventes at blive mere smidig, så både kajakker og mindre både kan komme igennem ved stigbordene, samtidig med at sikkerheden er i top.

Kommunikationschef i By & Havn, Kristian Wederkinck siger:
– Jeg vil gerne rose kontaktgruppen for deres samarbejdsvilje i denne sæson. Og der er ingen tvivl om, at deres gode forslag og råd vil indgå i arbejdet med at lave en bedre og mere lempelig løsning næste sæson. Vi er nu i dialog med politiet om den kommende sæson og afventer deres sikkerhedsanbefaling for den kommende sæson.

En bedre løsning til næste år

By & Havn har tidligere foreslået, at der kunne komme en permanent løsning på tale med en hæve-sænke bom, bedre overbæringsmuligheder og en øget brug af slusen for at komme de mange brugere i møde.

– Vi ser på mange løsningsmuligheder lige nu og lytter til brugerne og politiet. Der er mange ønsker og behov, som skal tilgodeses – både i forhold til en åben og levende havn, men også i forhold til at skabe sikkerhed i havnen, så vi undgår flere uheld. Vi vender tilbage, så snart vi har lagt os fast på en løsning, siger Kristian Wederkinck.

Talsperson for kontaktgruppen for havnens brugere, Per Ottesen, siger:
– Det er meget glædeligt, at stigbordene igen er åbne, så kajakker og småbåde let kan passere. Der er ingen tvivl om, at denne lukning har været til stor gene for havnens aktive brugere hele sommeren. Når det er sagt, så kigger vi selvfølgelig fremad og glæder os over den imødekommenhed, vi har mødt fra By & Havn i dette samarbejde. Der er ingen tvivl om, at vi får en bedre løsning, når vi arbejder sammen og det vil komme havnens brugere til gode, når næste sommersæson begynder, er jeg sikker på.
Produktnyt

Ligastart med nye både og nye regler

Anne-Marie Rindom har kurs mod EM-guld

Palby Fyn Cup: Dagen før dagen...