fbpx

Som bjørne går visse skibe også i vinterhi

Inkluder i Newsletter: Ja

Brune bjørne og gamle træskibe har vintersøvnen til fælles. Når bladene falder af træerne og vinterens frost og kulde nærmer sig, så er tiden inde til at lægge skibene op for sæsonen.

Så den 1. oktober sætter besætningen fra Lilla Dan, Halmø og Mira matroser fra Skoleskibet Danmark i gang med at slibe og lakere alle master, bomme og rær, afrigge tovværk, lapsalve riggen, tørre og pakke sejl og lægge alt på lager.

Arbejdet med de stolte træskibe skal være håndværks- og materiale tro. Dette betyder, at alle detaljer i skrog, overbygninger og rigning i størst mulig grad er udført med tidstypisk form, bearbejdelse og overfladebehandling.

Udskiftede dele skal være eksakte kopier af de gamle og med de sammen dimensioner. Så det korrekte vedligeholdelses arbejde er nødvendigt, hvis Danmark skal opretholde sin førende position inden for bevarelse af det de traditionelle træskibe. Et træskib skal konstant fornyes og det er vigtigt at holde fast i den nødvendige ekspertise, opbygget gennem hundrede år.

Arbejdet med at gøre skibene vinterklar fortsætter alle hverdage fra kl. 10-15 frem til 12. oktober. Herefter bliver skibene overdækket med presenninger og går i vinterhi indtil 1. maj, hvor glade gæster igen kan gå om bord til personale- og familiefester eller teambuilding, receptioner og sejlferier.

Så kom forbi på kajen og følg med i arbejdet. I år vil Skonnerterne være placeret 3 forskellige steder: Lilla Dan på Reffen og senere bag Operaen, Halmø i Svendborg og Mira på Wilders Plads.

Fakta:
I sejlsæsonen har alle tre sejlskibe hjemhavn ved kajen bag Admiral Hotel tæt på Nyhavn. Her fungerer de som et maritimt og aktivt oplevelsescenter med aktiviteter lige fra konferencer, teambuilding og andre erhvervsrelaterede arrangementer til skønne sejlferier, dagture, events, fester, togter m.m.

LillaDan

Lilla Dan kan opleves gjort klar til vinteren på Reffen frem til og med den 12. oktober, hvor der dagligt arbejdes mellem kl. 10 og 15.

 









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *