Frederikssund Sejlklub får 330.000 kr. til Projekt "Sejlads for flere"

Pengene kommer fra Nordea-fonden, og skal gå til køb af 2 stk. J/80, der skal skabe mere aktivitet på Roskilde Fjord.

Med 330.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens kystpulje kan Frederikssund Sejlklub nu igangsætte projektet, der har været på tegnebrættet siden sidste generalforsamling, hvor klubben med stort flertal vedtog at bruge 110.000 kr. af egenkapitalen til selvfinanciering af et projekt, der skulle munde ud i afskaffelsen af to moderne klubejede både.

Christian Hangel fra Frederikssund Sejlklub, der ud over at have været en af initiativtagerne til projektet også er bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion uddyber baggrunden for projektet:

"Sejlsporten og sejlklubs miljøet i Danmark er i disse år under forandring. Generationen, der gjorde sejlads til en folkesport i 1970 - 80'erne, “flager ud”. De nye generationer af sejlere springer ikke i samme grad som tidligere ud i sejlerlivet som bådejere med hver sin egen båd, uden først at have lært at sejle. Ligeledes er der en del sejlere, der prioriterer familielivet på måder, der betyder at der ikke er plads til egen båd.

Derudover er der med sejlsportsligaen og ungdomsligaen kommet nye konkurrencemæssige sejladsformater, hvor både seniorer og juniorer i klubhold frem for individer konkurrerer, hvilket styrker fællesskaberne og klubånden.

"Bevillingen fra Nordea Fonden muliggør, at vi nu i Frederikssund Sejlklub kan opbygge en moderne attraktiv platform, der betyder at vi kan tiltrække nye målgrupper til sejlerlivet, uden at disse behøver at starte ud som bådejere, samt supplerer vore eksisterende tilbud for junior- og handicapsejlads," siger Christian Hangel.

Med "Sejlads for flere" håber Frederikssund Sejlklub at kunne bidrage til det lokale fællesskab langs kysten.

Formanden for Frederikssund Sejlklub Lotte Moselund siger:
"Vi håber, at projektet vil fremtidssikre og udvikle klublivet og skabe en overbygning på den succes, vi har haft med vores juniorsejlere de sidste 15 år, hvor mange unge er blevet fortrolige med sejlads. Med det nye tiltag håber, vi at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel blandt voksne om et sejladstilbud, der er let at gå til"

50 mio. kr. til kystaktiviteter

Frederikssund Sejlklub har modtaget 330.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens kystpulje på 50 mio. kr., der uddeles til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster.

”Kysten er klar, og vi er glade for, at Frederikssund Sejlklub vil være med til at skabe nye stærke fællesskaber ved Roskilde fjord,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Kystpuljen havde ansøgningsfrist 10. juli 2018, og i alt forventes cirka 100 aktivitetsskabende projekter fra hele landet at få støtte fra Nordea-fondens kystpulje.

Pressemeddelelse: Frederikssund Sejlklub
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen