Frederikssund Sejlklub får 330.000 kr. til Projekt "Sejlads for flere"

Pengene kommer fra Nordea-fonden, og skal gå til køb af 2 stk. J/80, der skal skabe mere aktivitet på Roskilde Fjord.

Med 330.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens kystpulje kan Frederikssund Sejlklub nu igangsætte projektet, der har været på tegnebrættet siden sidste generalforsamling, hvor klubben med stort flertal vedtog at bruge 110.000 kr. af egenkapitalen til selvfinanciering af et projekt, der skulle munde ud i afskaffelsen af to moderne klubejede både.

Christian Hangel fra Frederikssund Sejlklub, der ud over at have været en af initiativtagerne til projektet også er bestyrelsesmedlem i Dansk Sejlunion uddyber baggrunden for projektet:

"Sejlsporten og sejlklubs miljøet i Danmark er i disse år under forandring. Generationen, der gjorde sejlads til en folkesport i 1970 - 80'erne, “flager ud”. De nye generationer af sejlere springer ikke i samme grad som tidligere ud i sejlerlivet som bådejere med hver sin egen båd, uden først at have lært at sejle. Ligeledes er der en del sejlere, der prioriterer familielivet på måder, der betyder at der ikke er plads til egen båd.

Derudover er der med sejlsportsligaen og ungdomsligaen kommet nye konkurrencemæssige sejladsformater, hvor både seniorer og juniorer i klubhold frem for individer konkurrerer, hvilket styrker fællesskaberne og klubånden.

"Bevillingen fra Nordea Fonden muliggør, at vi nu i Frederikssund Sejlklub kan opbygge en moderne attraktiv platform, der betyder at vi kan tiltrække nye målgrupper til sejlerlivet, uden at disse behøver at starte ud som bådejere, samt supplerer vore eksisterende tilbud for junior- og handicapsejlads," siger Christian Hangel.

Med "Sejlads for flere" håber Frederikssund Sejlklub at kunne bidrage til det lokale fællesskab langs kysten.

Formanden for Frederikssund Sejlklub Lotte Moselund siger:
"Vi håber, at projektet vil fremtidssikre og udvikle klublivet og skabe en overbygning på den succes, vi har haft med vores juniorsejlere de sidste 15 år, hvor mange unge er blevet fortrolige med sejlads. Med det nye tiltag håber, vi at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel blandt voksne om et sejladstilbud, der er let at gå til"

50 mio. kr. til kystaktiviteter

Frederikssund Sejlklub har modtaget 330.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens kystpulje på 50 mio. kr., der uddeles til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster.

”Kysten er klar, og vi er glade for, at Frederikssund Sejlklub vil være med til at skabe nye stærke fællesskaber ved Roskilde fjord,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Kystpuljen havde ansøgningsfrist 10. juli 2018, og i alt forventes cirka 100 aktivitetsskabende projekter fra hele landet at få støtte fra Nordea-fondens kystpulje.

Pressemeddelelse: Frederikssund SejlklubSeneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker