fbpx

Hele 45.000 så på da dansker sprang fra Operaen

Inkluder i Newsletter: Ja

Red Bull Cliff Diving var lørdag tilbage i København, da 14 af verdens bedste udspringere dystede fra taget af Operaen. Dansk udspringer havde debut.

Lørdag eftermiddag var Red Bull Cliff Diving tilbage i København, da 14 af verdens bedste udspringere foldede sig ud fra den ikoniske rampe på taget af Operaen.

Foran 45.000 mennesker sprang Gary Hunt sig til sin tredje sejr i træk i den dansk hovedstad. 

Gary Hunt har for vane at ende øverst på podiet, når Operaens tag forvandles til et udspringstårn. Briten leverede elegance og præcision fra første runde, og lørdag eftermiddag kunne han fejre sit hattrick foran Jonathan Paredes, der vandt Red Bull Cliff Diving World Series i 2017 og Steven Lobue, der har vundet to stops på Red Bull Cliff Diving World Series i år.

Det var fjerde gang i historien, at København dannede ramme om Red Bull Cliff Diving. Sidst verdens bedste udspringere stod på 27m.-rampen på taget af Operaen var i 2016, hvor de 40.000 fremmødte ligeledes kunne overvære de akrobatiske spring i Københavns Havn.

Som noget nyt blev eventet i år indledt med opera fra 27 meters højde. Margaux De Valensart Schoenmaeckers åbnede showet med manér, da hun sang solo fra rampen. Hernæst indledte danske Magnus Gardarsson selve konkurrencen ved at springe fra den traditionsrige rampe som den første dansker nogensinde. Og selvom veteranen har deltaget i adskillige konkurrencer i sin professionelle karriere, var det hans første gang, han er en del af Red Bull Cliff Diving.

København var det femte stop på Red Bull Cliff Diving World Series 2018. Den samlede finale afgøres i Polignano a Mare i Italien den 23. september.

Resultatet af Red Bull Cliff Diving 2018 i København blev som følger:

1.Gary Hunt (GB)
2. Steven Lobue (USA)
3. Jonathan Paredes (MEX)

EZ 18 08 25 RBCDCOP LOBO 00065









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *