fbpx

Sundtoldsmarked i Helsingør på lørdag

Inkluder i Newsletter: Ja

Har du et hul i kalenderen lørdag, så læg vejen forbi Helsingør, hvor fortidens Sundtoldsmarked genoplives for en dag.

Alle sejl er sat til, når Helsingør på lørdag den 18. august inviterer til Sundtoldsmarked. Her får du det hele – fra salut fra Kronborgs kanoner til knasende kommenskringler og sukkerstads. Med gamle træskibe i havnen, handelsboder med 1800-tals varer langs havnefronten og hundredvis af aktører i historiske dragter genoplever Helsingør sin storhedstid som Sundtoldsby, når det historiske marked genopstår i autentiske rammer.

Den historiske ramme omkring Sundtoldsmarkedet er afgrænset til begyndelsen af 1800-tallet, en periode hvor sundtolden stadig var afgørende for livet og selvforståelsen i Helsingør. Markedspladsen er genskabt, som den kunne have set ud i år 1800 med teltboder, tønder, sække, trækasser mv. Det hele er udvalgt efter studier af 1800-tallets handelsvarer og markedsliv, ligesom skipperlabskovs og den historiske sundtoldsmiddag er udvalgt og frembragt på baggrund af nøje studier af 1800-tals opskrifter.

Du kan også gå en guided tur (gratis) igennem Helsingørs gader, og se de mange velbevarede huse helt tilbage fra 1600-tallet, og høre mere om Helsingørs historie.

Uden mad og drikke ...

Fra de mange boder bliver der solgt mad og drikke, som giver dig mulighed for også at smage på 1800-tallet. Blandt de mange fristelser finder du skipperlabskovs, sukkerstads, kommenskringler og andet hjemmebag, alt sammen fremstillet efter 1800-tals opskrifter.

Skibene

I dagens anledning ligger smukke historiske træskibe til kaj i Helsingør. Mange vil have "åbent skib", så foruden at nyde synet af skibene er der mulighed for at få en snak med kaptajnen om båden og f.eks. rigningen. Der vil også være salg af historiske varer fra nogle af skibene.
De sejlglade kan desuden hoppe om bord på en af smakkejollerne, og få en gratis sejltur i havnen.

Sundtoldsmarkedet er en tilbagevendende årlig begivenhed i Helsingør, som hvert år løber af stablen den næstsidste lørdag i august. Med markedet levendegøres byens fortælling om handel og kulturmøder i Sundtoldstiden (1426-1857) og retter fokus mod den centrale betydning, som Øresundstolden har haft for både Helsingør som by og for Danmark som land.

NB! Besøgende behøver ikke at komme udklædt, men husk kontanter, hvis du vil købe noget i de mange boder og på skibene.

Se hele programmet for Sundtoldsmarkedet lørdag her.

Hvis du vil vide mere om Helsingør i Sundtoldstiden, kan du her læse Sundtoldens Helsingør (PDF) af Tove Lund.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *