fbpx

Pas på svømmere i havnene

Inkluder i Newsletter: Ja

En sejler kan berette, at ved havneindløbet på Orø, springer folk i vandet fra broen. I Bogense havde en flok drenge en leg, hvor det gik ud på at være den sidste, der turde at springe ud foran bådene og svømme over indløbet.

Heller ikke Svanemøllehavnen går ram forbi. Der er indsejlingen meget trafikeret, og adgangsvej til Danmarks største lystbådehavn.

I Limfjorden springer folk i vandet fra molerne ved havneindløbet ved Hvalpsund.
– Det kan give nogle meget farlige situationer, for vi kan ikke lige stoppe en 400 ton tung færge, siger Jesper Lind Sørensen, der er skipper på overfarten, til DR Nordjylland.
Når de unge hopper i vandet kun fire-fem meter fra færgen, risikerer de i værste fald at blive fanget i færgens propel, og den viden er ifølge overfartsleder Flemming Thomasen med til at stresse personalet.

Også svømmere til havs

Ligeledes har flere sejlere set svømmere langt til havs, og iført mørke våddragter er de meget svære at få øje på.
En sejler vi mødte i Helsingør Nordhavn var tæt på at påsejle en svømmer ud for Korsør, og var temmelig rystet over oplevelsen.
– Det er fuldstændig umuligt at få øje på en svømmer. For det første regner man jo ikke med at der er svømmere så langt fra kysten, og når man ved hvor svært det er at få øje på en overbordfalden med en skriggul redningsvest, så er det nærmest umuligt at se en svømmer, fortæller hun.

Faren ved at svømme i havne og langt til søs, er at de er svære at få øje på, og de færreste sejlere ville bryde sig om at få en mand m/k eller et barn i skruen. Så hold udkig derude, og forklar svømmerne, hvor farligt det er. Og det er i øvrigt ikke tilladt at svømme i de fleste havne ...

Redbull udspring

Kan du spotte svømmerne? Det er jo helt tåbeligt at svømme på tværs af havneløbet ind til Københavns Havn, ja enhver havn! Foto: Søren Øverup




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *