Der slappes af i skyggen. Foto: Niels Hassenkam/facebook

5 ting der gør sejlturen med hund lettere

24-07-2018 11:33 Katrine Bertelsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Vi er mange, der har hunden med, når vi tager på sejltur. Som regel er det problemløst, men der opstår ind imellem situationer, hvor det er rart at have hjælpemidler med. Hunden vil ikke tisse, den vil ikke med om bord osv. Vi har fundet nogle forskellige ting, der gør livet lidt lettere, når hunden skal med.

Hunderampe

rampe web
Mange hunde har en skræk for at hoppe fra broen over på båden eller omvendt. Og nogle hunde er så store, at man ikke kan løfte dem om bord. Løsningen er en rampe, der kan justeres i længden. Og så kan den også bruges om bord, hvis nedgangen til salonen er meget stejl. Rampen her vejer bare 5,8 kg og er lavet af aluminium og plast. Bredden er 43 cm, og længden kan justeres fra 100 cm til 180 cm. Den tåler op til 120 kg vægt.
Pris: 899,95 kr. hos anthons.dk

”Græs”måtte

graesmatte til inde og udendorsbrug web

De fleste hunde vil nødigt besørge i egen rede, og derfor er det nogle gange et problem at komme af med det der trykker. Måtten af kunstgræs kan placeres i cockpittet, og skylles når ærindet er overstået. Start derhjemme, og brug kommandoen ”tis”, når hunden tisser. Efter et stykke tid ved hunden hvad der menes, og kan (ofte) tisse på kommando. Måtten her måler 1 x1 meter, men kan skæres til med hobbykniv efter behov. Den er lavet af plast.
Pris: 239 kr. hos Brøndsholm

Redningsvest

baltiv pluto web
Selv om hunden er en god svømmer, kan vandet være koldt og det kan tage tid at få den om bord igen, hvis den er faldet i vandet. Giv altid hunden redningsvest på, når i går om bord. Den varmer også på kolde dage og køler på varme. Vesten ”Pluto” fra Baltic er i skrig-orange, og har håndtag og D-ring i ryggen, så du kan koble hundesnoren på. Fås i str. fra xs til xxl
Pris fra 169 kr. hos Aarhus Seashop

Net til søgelænder/Rælingsnet

raelingsnet web
Holder hunden af at ligge på dækket når i sejler, er der fare for at den glider overbord, når båden krænger. Nettet forhindrer at sejl, hunde og børn falder over bord. Rælingsnettet her er i knudeløst hvid polyester. Max. højde 60 cm. Kan tåle saltvand. Maskestørrelsen er på 25 mm og længden er 30 meter.
Pris: 595 kr. hos Marinelageret

Hvor skal hunden luftes?

hundeskove
Sejlture på over otte timer med hund må frarådes. Det er ligesom med mindre børn, de trænger til at røre sig, og de keder sig. Du kan bruge websitet www.hundeskovene.dk, til at finde en havn med hundevenlige omgivelser. ”Hundeskovene” fås også som app til smartphonen.
Nettet: Hundeskovene.dk

Bonusinfo
På facebook findes der et utal af sider for og til sejlere. Men ”Vi med båd og hund” er specielt beregnet til os, der har hunde med om bord. Her kan du stille spørgsmål og få svar på alle mulige ting, der relaterer sig til emnet.
Facebookgruppe: ”Vi med båd og hund”

Til slut: Husk kæledyrspas og rabiesvaccination, hvis turen går til udenlandske havne. Og husk at anmelde din ankomst til Tullverket, hvis turen går til Sverige.

Fortsat god sommer!

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer