fbpx

V-log #1: De professionelle - Sailing La Vagabonde

Inkluder i Newsletter: Ja

I vores gennemgang af de 10 mest populære Youtube-kanaler om cruisng og langfart kan vi endelig udløse spændingen. Vi er nået frem til nummer 1... Kanalen hedder Sailing La Vagabonde. Handlingen er det australske par Riley og Elayna og deres oplevelser. Læs om en imponerende følgerskare - og omsætning!

De sendte første gang i november 2014. I dag har de den meste sete kanal om crusingsejlads med flere abonnenter end America’s Cup og Volvo Ocean Race – tilsammen. Således har de i skrivende stund 403.500 følgere/abonnenter på Youtube, de har en manager på land og en kameramand med om bord. Og de omtaler deres videoer som deres ”show”. 

Sailing La Vagabonde er med andre ord det første, største og mest sete 100% professionelle cruising reality show. Deres enorme fanskarer ikke kun på Youtube, men også på Facebook, Instagram, Twitter og Patreon er naturligvis interessante set med kommercielle briller. Det har fået det franske Outremer værft til at låne/lease parret en 45 fod luksus katamaran – det er uklart, hvad aftalen mellem dem præcis består af.

V-logger for milloner
Riley og Elayna og deres kameramand lavede det seneste år mellem fire og ni episoder pr. måned. Ifølge Patreon crowfunding-platformen tjener de knap 11.000 dollars pr. video og med lidt hovedregning giver det alene en indtjening på knap fem millioner pr. år. Imponerende!

Hvad indholdet angår er jeg knap så begejstret for Sailing La Vagabonde. Ok jeg medgiver de er unge, ser godt ud og har en charmerende bred australsk accent. Stederne og strandene er flotte. Fiskene de fanger ligeså. Men man føler, at det handler mere om personerne på en narcissistisk og ureflekteret måde, end om de steder de besøger, eller deres fascination af havet og båden og det at bevæge sig rundt i verden båret af vinden. Der er heller ikke noget om håndværk eller vedligehold af grej og udstyr. Så alt i alt jeg er ikke fan.

Se de første
Jeg vil dog anbefale episoderne før de blev Youtube-superstjerner. Fra dengang Riley efter en arbejdsulykke tog til Italien og købte en slidt Beneteau 43 uden at have noget sejlererfaring. Den første episode er optaget kort efter han mødte Elayna. Hun tager med på eventyret. Det hele er ægte og autentisk, hvilket efter min mening klæder stilen på Youtube godt. I dag har det mistet meget af charmen. Deres ”show” med det professionelle setup hører mere hjemme på en gammeldags tv-station end på Youtube.

Tjek Sailing La Vagabonde på Youtube her
Læs mere på https://sailing-lavagabonde.com

Sailing La Vagabonde har 403.000 følgere
De 151 episoder har i alt været vist 65.949.028 gange.









World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde





Udvalgte artikler *