fbpx

Rekordtilmelding til Fyn rundt for bevaringsværdige skibe

Inkluder i Newsletter: Ja

Fra imogeen mandag står de bevaringsværdige sejlskibe ud på en sejlads fra Bogense, hvor de klassiske skibe vil anløbe Middfelfart, Assens, Ærøskøbing, Faaborg og Svendborg på deres tur. Alle heluges-ture er udsologt og deltagertaller sætter rekord. Mundvigene på Fyn Rundt-folkene vender samme vej som solens. Opad. Og efter alle meteorologiske solemærker at dømme fortsætter hedebølgen ind i næste uge, når Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe sætter kursen rundt i det fynske farvand, det skriver fyens.dk.

De solglade smil fra stævneleder Jan Jay Brun Jensen og pressechef Lise Mortensen skyldes blandt andet, at Fyn Rundt-sejladsen i år sætter rekord i antal deltagende skibe.

- Noget af årsagen er, at vi har justeret lidt på indtaget. Vi har åbnet for flere mindre skibe i størrelsen fra og med ti tons. Det spiller også ind, at vi ikke har den lange etape fra Kerteminde til Middelfart. I hårdt vejr kan den være drøj for små skibe, forklarer Jan Jay Brun Jensen, projektkoordinator på Maritimt Center i Svendborg. Justeringerne bringer årets antal af deltagende sejlskibe op på mellem 60 og 70, hvilket er rekord.

Læs hele historien på Fyens.dk her

Faktaboks:

Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe
Fyn Rundt for Bevarings-værdige Sejlskibe har været sejlet siden 1982.Den spæde start var en hyggesejlads med bl. a. afdøde skipper Kristian Lund fra Svendborg-skonnerten Aron som initiativtager. Sejladsen havde kun deltagelse af få skibe, og den var langtfra den folkefest-agtige karakter, som Fyn Rundt gradvis har opbygget.

Skibene i Fyn Rundts kapsejlads skal opfylde mindst tre af fire betingelser: Danskbygget. Bevaringsværdigt. Oprindelig lastførende sejlskib. Gaffelrigget.

Skibene samles altid i afgangshavnen i løbet af weekenden, og starten til første etape går mandag morgen.

Afgangshavn og anløbshavne skifter, og det er også hændt, at skibene har ligget for anker en nat. Også havne i Sønderjylland, på Als, Vestsjælland og på Ærø er besøgt gennem årene.

I de første år var sejladsen en fuldendt Fyn Rundt med start og mål i Svendborg. I år er den reelt kun omkring en halv Fyn Rundt med start i Bogense og mål i Svendborg. Undervejs anløbes i år Middelfart (mandag), Assens (tirsdag), Ærøskøbing (onsdag) og Faaborg (torsdag).

Fyn Rundt arrangeres af en forening med Andrea Gotved som formand. Foreningen modtager 30.000 kr fra hver af anløbs-havnene. Skibene ligger gratis i havnene, og foreningen har eneret på drikkevaresalget på kajerne.

I havnene har Fyn Rundt-foreningen etableret oplevelsesstande med bl. a. reberbane (tovværk), sejlmageri, skibssmedje, bådebyggerværktøj og line-kastning.




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *