fbpx

V-log: Mest sete for sejlere #2 - Delos leverer varen

Inkluder i Newsletter: Ja

I vores gennemgang af de 10 mest populære Youtube-kanaler om cruisng og langfart er vi nået til nummer 2. Kanalen hedder Sailing S/V Delos og i hovedrollerne er Brian, Brady og Karin – og de gør det godt.

Modsat de andre cruising Youtubere er der flere gennemgående personer med i episoderne. De tre ovennævnte udgør grundstammen, men der har siden starten i 2010 været mange besætningsmedlemmer om bord – nogle af dem i op til seks år i streg. 

Lige nu er sender Delos vlogs fra deres oplevelser i Brasilien. Brian, Brady og Karin er sammen med kvinderne Alex, Lisa og Elizabeth. De er alle i trediverne undtagen Brian, der må være i starten af 40erne. De er supersympatiske og charmerede, og det virker som om de har det rigtig godt og sjovt med hinanden.

Baggrundshistorien har vi hørt før. Brian var efter collage og 10 års arbejde som it-analytiker i starten af 30erne. Han havde startet sit eget firma og knoklede hård i Seattle på den amerikanske vestkyst, men følte, at han manglede noget. Han fat ud af, at en båd skulle være hans vej til et mere eventyrligt liv. Efter at have lært at sejle i en båd, der ligner en Junker 22, solgte han alt og lånte resten til sin drømmebåd – en Armel 55. I dag siger han selv, at hans dna er ændret. Når han ser et foto af sig selv fra tiden som it-konsulent i starten af 0’erne, så har han det som om, at han ser et billede af en helt anden person.

Tjener 88.000 kr. pr. video
Efter to år var Brian og Brady nået til Australien, hvor de løb tør for penge. De overvejede at droppe projektet, men i stedet valgte de at tage arbejde ”down under”. Efter endnu et år var der penge nok til at komme videre. Her er Karin, der er fra Sverige, kommet om bord. Hun og Brian bliver kærester og det har de været det siden. Det er også på dette tidspunkt, at de begynder at kunne tjene penge på deres liv som Youtubere. I dag tjener de via crowdfunding platformen Patreon, der kan sammenlignes med en form abonnement hele 88.000 kr. pr. video.

I en klasse for sig
Om det er dynamikken med flere mennesker om bord, eller om det er Brian, Brady og Karin, der bare er mere ”likeable” end de foregående otte vlog’ere skal være usagt. De har lavet 189 episoder, og de har dermed øvet sig meget, hvilket man tydelig kan se. For sagen er, at Sailing Delos er bedre filmet, klippet og fortalt. Lyden er bedre, grafikkerne er gode og undervandsoptagelserne er helt i top. Historierne flyder på en behagelig og ubesværet måde, og man er i godt selskab samtidig med, at man lærer noget nyt. Niveauet fra de nyere episoder usammenligneligt med de 10 år gamle videoer.

Du kan se med på deres fantastiske oplevelser fra Stilehavet, Polynesien, Det Indiske Ocean, Atlanterhavet og Caribien. Lige nu står båden på land på Granada. Delos’ besætning er på vej til Arktisk om bord på et amerikansk/svensk Swan 48 cruising projekt kaldet 59 Nord.

Tjek Sailing Delos på Youtube her - og du har også mulighed for at læse mere om projektet på websitet her.

Sailing Delos har 269.000 følgere på Youtube. De 189 episoder har i alt været vist imponerende 81.262.079 gange.




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *