fbpx

Beneteau køber Delphia Yachts

Inkluder i Newsletter: Ja

Franske Beneteau Group er i sommershopping humør. I går kunne vi fortælle, at den franske gigant havde købt slovenske Seascape. I dag har vi så nyheden om, at 80% af aktierne i det polske Delphia Yachts er på franske hænder.

Ifølge Beneteau blev aftalen underskrevet torsdag. De beskriver Delphia Yachts som specialister i design, konstruktion og markedsføring af både sejl- og motorbåde under mærkerne Delphia Yachts og Maxi Yachts samt produktion af både for andre producenter (herunder Bénéteau-koncernen).

Delphia Yachts vil beholde 20% af ejerandelen. Delphia Yachts blev grundlagt i 1990 og ligger i Olecko. Værftet er i dag et af de vigtigste værfter i Central- og Østeuropa. I 2017 opnåede virksomheden en omsætning på ca. 30 millioner euro til et driftsresultat på ca. 2 millioner euro. Virksomheden beskæftiger i øjeblikket 670 personer.

Delphia Yachts har et produktionsanlæg på 18.000 kvadratmeter og har specialiseret sig i at bygge motorbåde til påhængsmotor-brug og små sejlbåde. Bénéteau forventer, at denne overtagelse vil være afsluttet inden for de kommende måneder, forudsat at myndighederne godkendelser købet.




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *