1000 års opdagelser på én uge

1000 års opdagelser på én uge, er hvad 25 unge sejlere fra Thurø Sejlklub gennemlever i årets Sommersejl. Det er derfor, at nogle måske har spottet 5 optimistjoller fyldt med faretruende vikinger med rødt fuldskæg i Thurøbund.

Deltagerne i sommersejl får i løbet af ugen fortalt historier og tilegnet sig evner, så de kan tage på opdagelse i den maritime verden. Hele ugen er skruet sammen som en samlet fortælling om de maritime opdagelsers vigtighed og forløb.

Mandagen startede i vikingetiden, hvor eleverne blev trænet i sejlads, plyndring, handel, navigation og at finde vej efter solen. Hver dag skal der tegnes søkort over dagens opdagelser.

De kommende par dage byder på ture til middelalderen og til de store opdagelsers tid, hvor sejlerne skal knække Silkevejens monopol på handel med krydderier og kostbarheder ved selv at finde ruten til der, hvor peberet gror!

Torsdag går eleverne eksempelvis i Vitus Berings fodspor for at finde ud af, om Thurø virkelig er landfast med Fyn eller om der faktisk er en Nordøstpassage!

For at de ikke får skørbug af strabadserne skal der selvfølgelig indtages rigelige mængder af lemonade...

Svendborg Museum og sejlklubben har de seneste tre år samarbejdet om historiske sommersejladser, så deltagerne både kan blive bedre sejlere og lege historisk viden ind i det gode sommervejr.

What's not to like?

OptiOure

Klar til at plyndre. Hvis ikke lige det her må være sagen - højsommer, og leg med optimistjoller, sjov og ballade og saftevand - ja som skrevet står: What's not to like?Seneste nyheder

Sejlerskole i Svendborg - kun for kvinder

Boat Show: Danmarkspremiere på Sea Ray Sundancer

Code Zero som rullesejl

Se ny kabelfri Code Zero på Boat Show