Christian Lerche bliver ny direktør i Dansk Sejlunion

30-06-2018 10:49 Søren Øverup
Kilde: Dansk Sejlunion
Vurderer artiklen
Del artiklen

Bredt funderet erfaring i sejlsporten og betydelige kompetencer fra lederstillinger i erhvervslivet var udslagsgivende for valget af Christian Lerche, siger Dansk Sejlunions formand, Line Markert, om den kommende direktør. 

Det bliver én af sejlsportens velkendte lederskikkelser, som 1. september tiltræder posten som direktør i Dansk Sejlunion. 54-årige Christian Lerche kender om nogen sejlsporten indefra gennem talrige tillidshverv på både nationalt niveau og i klubregi, ligesom han også er højt respekteret som én af landets mest erfarne baneledere.

Dertil kommer en lang, civil karriere som blandt andet direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder og senest som direktør i Molio, Byggeriets Videnscenter, hvor han har haft ansvaret for virksomhedens produktion og udviklingsprojekter.

"Markant og respekteret profil"
'Det er en enig bestyrelse, som har valgt Christian Lerche som ny direktør i Dansk Sejlunion. Christians bredt funderede erfaring og dybe engagement i sejlsporten kombineret med hans betydelige kompetenceafsæt fra lederstillinger i erhvervslivet var til sammen udslagsgivende. Med Christian Lerche får vi en markant og respekteret profil til at stå i spidsen for det kursskifte, som bestyrelsen har ønsket,' siger Line Markert, Dansk Sejlunions formand, om udnævnelsen af den kommende direktør.

Cand.merc-uddannede Christian Lerche er kendt vidt omkring i dansk sejlsport. Han er medlem af både Hellerup Sejlklub og KDY – og har haft lederposter i begge klubber. Han har desuden været formand for Sundkredsen, og sidst i 1990'erne var han i en årrække medlem af Dansk Sejlunions bestyrelse.

"Sejlsporten er min helt store passion"
'Sejlsporten er min helt store passion. Jeg har altid prøvet at give mit bidrag til, at sejlerne får de bedst mulige vilkår. Jeg er et foreningsmenneske, som er overbevist om værdien af at arbejde sammen for at nå vores mål,' siger Christian Lerche om sin tilgang til sejlsporten.

'I min hidtidige karriere har jeg især arbejdet i erhvervsorganisationer med fokus på at skabe værdi for medlemmerne. Jeg glæder mig rigtig meget til at inddrage disse kompetencer i Dansk Sejlunion. Vi skal have mange flere ud at sejle,' siger han om den kommende opgave, der venter fra 1. september.

I de senere år har Lerche blandt andet markeret sig som én af frontfigurerne i etableringen af Sejlsportsligaen, og han er ofte at finde som baneleder ved ligastævner – eller ved øvrige stævner på nationalt og internationalt topniveau.
Han er far til tre voksne døtre, og når han en gang i mellem lader tillidsposterne ligge til fordel for selv at sejle, så foregår det i Albin Express eller J/70.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer