Jens Dolmer ved Trifork, en VOR70 refittet med foils. Båden kan opleves, udover i Tuborg Havn, også i Aalborg og Aarhus de næste par dage.

Jens Dolmer skipper på Trifork - en mega potent VOR70 med foils

29-06-2018 12:31 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Der var en del sejlere som spærrede øjnene op, da de kom forbi Tuborg Havn fredag formiddag. Her lå den tidligere Ericsson4 - en VOR70, i 're-fittet' i top stand, med foils stikkende ud af dækket.

Det er TRIFORK som har valgt at top-tune en tidligere VOR båd, og båden deltog i seneste Volvo Legends Race fra Göteborg til Haag, hvor den til og med havde den ære at krydse linjen som første båd. Det var en sejlads, hvor de legendariske både som Telefonicá, Illbruck, Assa Abloy, SEB, og de lidt ældre Silk Cut og Flyer, også deltog. 

Trifork er nu på Road Tour i Danmark, og har den erfarne Volvo Ocean Race sejler Jens Dolmer som skipper. Hvis du har lyst til at se dette vidunder, så bliver båden i Tuborg Havn til lørdag eftermiddag, hvorefter båden og Dolmer sætter kursen mod Aalborg, hvor den potente racer skal vises frem med nogle ture på Limfjorden, inden det går videre mod Aarhus, hvor TRiFORK har deres hovedkontor. Her bliver båden et par dage, inden den skal 'syd på'.

Foil løfter med 8 ton
Bådmagasinet nåede lige at fange Jens Dolmer på mobilen, og Dolmer forklarede lidt om de nye foils på båden. 'Når båden har nået en fart på omkring 20 knob, som den gør i 17-18 knobs vind, så løfter den nye foil hele 8 tons - den (foilen, red.) bruges fra 80 grader til vinden, og vi skal have en kræning på 15 grader, så sker der noget', sluttede Jens Dolmer inden han stak ud på Sundet med gæster om bord.

IMG 9680

Foils der løfter 8 ton, bringer hele forskibet ud af vandet i de rette forhold. Øhhh, hvem gad ikke lige prøve det ;-)

 Se også fotos i galleriet hvor du kan klikke for at se dem i stor størrelse.

 

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer