Sommerens havnefester! Få et overblik

Sommerferien er for alvor over os, og det betyder herlige havnefester rundt om i landet. Få et lille overblik her.

Det kan både være hyggeligt og sjovt at deltage i en havnefest langt hjemmefra, når man nu alligevel er på søen. Danmark vælter sig i havnefester henover sommeren – med vidt forskelligt indhold. Vi har valgt ti fester ud, men der er mange flere, og der er noget for enhver smag. Læs lidt om dem herunder!

Læsø Fredag d. 20. - Lørdag 21. juli
Løjerne starter fredag aften kl. 18 med levende musik og boder i Vesterø Havn. Der går bus til Østerby kl. 1.30. Lørdag åbner festen kl.10 med musik på kajen, madboder, tryllekunster og lege for børn og forældre. Fra kl. 17:30 er der muligheder for aftensmad: grillet kalvefilet og Læsøgriller, og du kan også få en grillet hummer eller ti. Folkemusik-teltet spiller op kl. 19.30 til 1.30. Kajfesten er for alle! Uanset alder. Læs mere her.

Sæby Havn 13.– 15. juli
Fredag d. 13. juli starter festen kl. 16.00 og fortsætter frem til lørdag kl. 19.00. Sæby havnefest disker op med musik, maritimt stumpemarked og masser af mad og drikke. Der er mulighed for at gøre en god handel på Kræmmermarkedet på havneområdet. Der kan købes tøj, smykker, værktøj, vafler, slik, legetøj, antik, håndarbejde og meget andet. Ellers er festen på havnen og i den hyggelige gamle by.

Hjarbæk Havn Lørdag d. 9. juni
Lørdag den 9. juni er der fest på havnen i Hjarbæk. Festen begynder klokken 12, hvor boderne åbnes. Her er en masse for børn, blandt andet fiskedam og ansigtsmaling. Biologerne fra Limfjordsmuseet i Løgstør kommer og underviser, og underholder med krabbeshow. Under hele festen er der salg af øl, vand og grillpølser, samt levende musik leveret af to orkestre.
Kl. 15 vil årets firkamp bliver afviklet mellem byerne Hjarbæk, Kvols, Knudby og Kølsen. Kl. 18 serverer slagter Storm fra Løgstrup stor grillmenu uden forudbestilling. Det er Hjarbæk Borgerforening, Viborg Sejlklub og Hjarbæk Sjægtelaug der arrangerer.

Juelsminde lystbådehavn 11. - 15.juli
Traditionen tro giver Juelsminde den max gas på havnen i uge 28. Her er alt fra Onkel Reje for de mindste til Thomas Helmig, Magtens korridorer og Lars Lilholt band. Børnedisko, kræmmermarked, tivoli og meget, meget mere. Der er selvfølgelig også mulighed for at få noget at spise og drikke. Se programmet her.

Snaptun 5.-7. juli
I 2018 er det 25. gang der afholdes havne- og Muslingefest i Snaptun, den lille by ved mundingen af Horsens Fjord. Festlighederne er nok mest spændende for tilrejsende lørdag, hvor der er masser af musik, muslinger og skæg og ballade på havnen. Horsens bandet "Hansen & Muslingerne" spiller i ølteltet. Se programmet her.

Bønnerup havn 5.-8. juli
Festen varer fire dage i Bønnerup, hvor der er alt fra bankospil, børnedisko, veteranbiler, levende musik og masser godt at spise. Bønnerup lokker med gratis sildebord, orkesteret Tørfisk spiller op, og hele festen rundes af med mere levende musik i kraft af Sussi og Leo.
Se programmet her.

Hou, Samsø 13.-15. juli
I Hou på Samsø er gang i den på havnen. Oplev havnefestens legendariske og festlige højdepunkt, hvor fantasifulde fartøjer, og deres modige drop-piloter udfordrer den stejle rampe og havnevandet i kamp mod tiden. Derudover er der børneloppemarked, veteranbiler og masser af mad og drikke. Fredag aften er der musik i Valhalla-teltet med Gasoglim, et Gasolin kopiband.
Se hele programmet her.

Lundeborg 5.-7.juli
Havnefesten i Lundeborg lægger ud med Lasse og Mathilde fredag aften (bemærk, der skal købes billet). Ellers byder den hyggelige havn på krabbevæddeløb, tivoli, gratis sildebord, kapsejlads og tovtrækning og linegang over havnen. Se hele programmet her.

Hornbæk 27.-29. juli
Fredag åbner festlighederne med Michael Falch. Lørdag og søndag er der boder, musik, Ankers Tivoli, Havnefest i børnehøjde, gratis sildebord serveres fra Kabyssen, Sildekasse Grandprix ræs for børn og SlidskeRæs. Den musikalske underholdning er i gode hænder hos Sebastian, Anne Dorte og Maria fra Tøsedrengene, og for de lidt mere stilfærdige kan man høre Paul Banks og Jørgen Lang. Bemærk, at der skal købes billet: Voksen 375 kr. Børn 105 kr. for alle tre dage. Der kan også købes billet til en enkelt dag. Læs hele programmet her.

Snogebæk/Bornholm 27.-29. juli
Skulle vejen komme forbi Snogebæk på Bornholm, skal du ikke snydes for Snogebæk Havnefest. Festpladsen indrettes mellem fiskerhytterne ved den 127 år gamle ø-havn. Alle boder og en del af underholdningen er hjemmelavet og der er masser af god musik. Flere end 500 frivillige arbejder for at give vores gæster en dejlig oplevelse. På festpladsen finder du tombola, fiskedam, lykkehjul, boldkast, skydetelt, sømbod og en raflebar. Der kan købes kraksild, æbleskiver, sandwich, pommes frites, pølser, is samt vin, øl og sodavand, kaffe, te og kager. Lørdag og søndag tilbyder grillen helstegt gris og oksefilet. Se også det uforglemmlige sliskerace, hvor hjemmebyggede både søsættes fra slisken. Se mere her.Seneste nyheder

Sejlerskole i Svendborg - kun for kvinder

Boat Show: Danmarkspremiere på Sea Ray Sundancer

Code Zero som rullesejl

Se ny kabelfri Code Zero på Boat Show