fbpx

V-log #4: Mest sete for sejlere - Og de levede lykkeligt…

Inkluder i Newsletter: Ja

I vores gennemgang af de 10 mest populære Youtube-kanaler om cruisng og langfart er vi nået til nummer 4. Kanalen hedder Tula’s Endless Summer og har Sierra, Bill og hunden Jetty som hovedpersoner.

Videoerne på deres kanal har først og fremmest en uspoleret og uskyldig glæde ved at være under, på og ved havet. Så de sejler, dykker, jager fisk, wake boarder, SUP boarder, surfer og kitesurfer med en overbevisende og smittende glæde. 

I dag sejler de en 41 fod1988 Crowther Spindrift katamaran, men da Bill startede kanalen var det først i en gammel Victoria Frances 26 kølbåd med navnet Tula. Båden som han købte for 800 dollars var mildt sagt et håndværkertilbud.

Han brugte et år ved siden af studierne på at sætte den i stand. Om sommeren arbejdede han som livredder, kite- og SUP-board instruktør. Her mødte han Sierra, der gik på universitetet. Hun havde en lignende fascination for vandsport og havet, og flyttede snart sammen med Bill – i hans 26 fod båd.

Efter nogle år med vandsport om sommeren i Florida og sæsonjobs om vinteren byttede de sejlbåden ud med en større motorbåd – en Marine Trader Trawler fra 1973 med navnet Neverland. Der er kun få videoer om de mange store og små gør-det-selv projekter og det er ærgerligt for Bill og Sierra er dygtige håndværkere, der ikke går på kompromis, hvilket man f.eks. ser på episoden, hvor de fikser bunden på motorbåden så den står 'snorlige'. Der er også en billedserie fra restaureringen af Tula, hvor man kan se det store arbejde løst til UG.

Lever i nuet

I stedet er der masser af episoder om al slags vandsport og forskellige steder de besøger, hvilket vil sige steder i Florida og Bahamas. Der er ikke en plan om at skulle sejle til Polynesien, Europa eller jorden rundt. Det virker med stor overbevisning som om de lever i nuet og nyder hvert sekund med hinanden, elementerne og venner og familie der kommer forbi fra tid til anden.

Som de øvrige cruising youtubere, er de her også på Patreon crowfunding programmet. Det betyder typisk, at producenterne, i dette tilfælde Bill og Sierra, modtager penge pr. v-log de udgiver. Måske derfor udgiver de mange videoer, mellem 8 og 12 pr. måned, og det virker som om at det er lige i overkanten. Eksempelvis er den seneste video en sejltur i Nassau havn, hvor Bill fortæller, at der er mange forskellige og specielle både at se på, hvorefter man i sandhed ser nogle forskellige både. Der er desværre ingen forklaring på, hvad det er man ser. I stedet må man tage til takke med endnu en omgang ufattelig enerverende royalty free musik som åbenbart er et must når man er crusing Youtube-stjerne – i hvert fald gælder det fra nummer 10 til 4. 

Når det er sagt, vil jeg klart anbefale at tage et kik på nogle af de mest appellerede episoder på Tula’s Endless Summer.

Man bliver simpelthen i godt humør. Tjek for eksempel: 'She Was Feeding Sharks!', der er blevet set hele 3.500.000 gange, eller 'Swimming with a Whale Shark'!

Tjek Tula’s Endless Summer på Youtube her
Læs mere om Bills opstart på bloggen her

Tula’s Endless Summer har 76.000 følgere
De første episoder er seks år gamle. I alt har episoderne 14.370.642 visninger.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *