På ganske få minutter kan du montere Opti-Pro på en Optimistjolle - uden værktøj. Foto: Søren Øverup

Opti-Pro: Ny opfindelse - fantastisk mulighed for at holde børn i sejlsport

16-06-2018 06:49 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Hvor mange hundrede tusinde optimisjoller tror I ikke der ligger forladt rundt omkring på alverdens lystbådehavne? Det er helt sikkert ikke så få. Nu kan de få forlænget livet som jolle og mulighederne for at holde på ganske unge børn i sejlsporten øges.

En af de helt store udfordringer for stort set samtlige sportsgrene er, hvordan holder man på ungdommen? - Også i sejlsporten. Samtidig er spørgsmålet, og debatten, rejst et utal af gange - hvad skal man skifte til efter Optimistjollen?

Men nu er muligheden til stede, så du ikke bliver nød til at skifte lige med det samme – og klubberns Optimistjoller rundt omkring i verden kan få et længere liv – og så endda med to om bord, ja det lyder næsten for godt til at være sandt.

En ny opfindelse fra den anden side af kloden har set dagens lys. Jeg fristes til at skrive, vi er naturligvis i New Zealand, og Opti-pro er navnet på en super smart lille stævn som man på ganske få minutter og uden værktøj kan montere på sin gamle Optimistjolle.

Rig, med større sejl, og et modernet cut, passer i ‘det gamle hul’ - og så er det ellers bare og hive hjem, og komme ud over bakkerne.

Opti1

På ganske få minutter, og uden værktøj kan du montere den nye stævn på en gammel Optimistjolle, og vupti - jollen er klar til enten to børn, eller en lidt ældre Optisejler. Foto: Søren Øverup

KDY tester

En af de klubber som på verdensplan er blandt de første til at prøve den nye stævn er KDY.

Bådmagasinet talte med Lars Ive, som ganske begejstret viste det lille vidunder frem under tirsdagens opti-træning.

‘Det skaber nogle helt nye og spændende muligheder for os som klub’, udtaler Lars Ive og fortsætter, ‘tænk med joller der ligger og venter på nyt liv, og tænk bare på den satsning som Søernes Sejlklub på Peblingesøen sammen med os kan få endnu mere liv, hvor man har lidt udfordringer med dybden ifm. en jolle til to, det løser vi ganske simpelt med en Opti-pro stævn, og så to børn i Optien, det er jo genialt’, slutter formanden for KDY.

Nyd denne promotion video, hvor du virkelig får mulighed for at få fornemmelsen af hvad denne nye opfindelse drejer sig om:

Synes du det lyder spændende kan du give KDY en mail, så vil de holde dig opdateret om hvordan forsøgsperioden forløber.

Du kan også læse mere om Opti-Pro i vedhæftede pdf fil. Der testet 3 forskellige steder i Europa. 

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer