V-log: Mest sete for sejlere #6 - undgå sofaen!

De mødte hinanden under arkitektstudierne i USA. Efter studierne erkendte de, at de i virkeligheden stræbte efter et helt andet liv, og købte en gammel 1976 Pearson 36 med en defekt motor for 3000 dollars.

Tvunget af nødvendigheden arbejdede de nogle måneder og kom tilbage med yderligere 10.000 dollars på lommen. Hvilket viste sig at være nok til at starte eventyret for alvor. I dag lever de som de øvrige sejler-youtubere af penge fra netop Youtube for fra det såkaldte Patreon program – se boks.

Der er mange kvaliteter hos Sailing Uma. Deres videoer er velproducerede og deres historier fortælles ubesværet. Og så er der rigtig mange afsnit der går med først at renovere båden og siden at vedligeholde og opgraderer den.

Dan og Kika gør stort set det hele selv og de gør det godt. Så der er meget at lære uden det hverken bliver docerende, kedeligt eller uopnåeligt for det almindelige GDS-folk.

Det er dejligt at følge, både i gør-det-selv-projekterne og i Uma første cruise-ture ved Florida og i Caribien. Endelig er videoerne fint organiseret på Sailing Umas Youbube-side en rækker forskellige playlister fra de end til nu fem sæsoner.

Deres anmelder vil klart anbefale at starte med det allerførste afsnit: Don’t buy a couch (Køb ikke en sofa), der hurtigt og fint forklarer, hvorfor Kika og Dan vælger at udskifte villa, Volvo og vovhunde-livet ud med et liv med livet som langturssejler.

Også afsnit fem og seks ”Grinding fiberglas SUCKS” og ”Rebuilding out keelstructure” er anbefalelsesværdig. Her finder parret ud af, at de har et større GDS-projekt på hånden. Forklaringen er, at den tidligere ejer har lavet en så kraftig grundstødning at kølen nu sidder så løst, at den kan vippes 20-30 cm med håndkraft.

De seneste afsnit er flot produceret, men desværre er historierne i disse episoder ikke så gode – så det bliver ind i mellem noget søgt.

BOX
Patreon er en niche inden for crowd funding. Det er en form for abonnement, hvor producenter/skabere af indhold typisk med en ugentlig udgivelsesfrekvens kan blive direkte støttet af deres fans. Oprindelig var det musikere, forfattere, fotografer, podcatsere og lignende kreative mennesker der benyttede Patreon.

Som modydelse for støtten får mæcenerne fordele som for eksempel mulighed for at se episoderne før andre, mulighed for at få et bestemt emne belyst, direkte adgang til at stille spørgsmål til ”kunstnerne”, mulighed for at følge med på trackingen, eller noget helt fjerde.

Tjek Sailing Umas Patreon-side ud her

Tjek Sailing Uma på Youtube her

Læs mere på deres website her

vlog SAILING UMA

Sailing Uma har 64.446 følgere - De 135 episoder har i alt været vist 7.796.543 gangeSeneste nyheder

Sejlerskole i Svendborg - kun for kvinder

Boat Show: Danmarkspremiere på Sea Ray Sundancer

Code Zero som rullesejl

Se ny kabelfri Code Zero på Boat Show