Sejlerne er fra venstre: Andreas Krabbe-Christensen (KDY), Iben Nielsby og Johan Schubert, begge Horsens Sejlklub.

Landsholdstøj: Ekstra sikkerhed med gule ærmer

Et ærme i gul kontrastfarve kan gøre en forskel, når en sejler falder i vandet på en kold efterårsdag. Landsholdets nye lycra'er med sikkerhedsærmer er udviklet i samarbejde landsholdssponsor Zhik.

08-06-2018 06:31 Redaktionen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Sejlernes sikkerhed er tænkt ind i en ny variant af sejlerlandsholdets langærmede lycra'er. En gul kontrastfarve på det ene ærme skal gøre det nemmere og hurtigere at spotte sejlere, der falder i vandet.
'Når du ligger i vandet, er det kun dét over vandoverfladen, som er synligt. Redningsvesten kan du ikke se, men armene kan du få højt op,' forklarer sejlerlandsholdets shore manager Frank Eriksen, der sammen med kommunikationskonsulent og designer Joakim Rechnitzer, Dansk Sejlunion, har udtænkt og designet de nye landsholds-lycra'er. Produktionen er sket i samarbejde med sejlerlandsholdets tøjsponsor Zhik.

Sejlere kan være svære at finde

'En Nacra eller en 49er i høj fart er hurtigt langt væk, før den får vendt rundt og kommer tilbage. Vi har flere eksempler på landsholdssejlere, som er faldet i vandet og har været svære at finde bagefter,' uddyber Frank Eriksen om sikkerhedsaspektet, der er særligt udtalt ved hurtige både - og ekstra vigtigt for sejlere, der træner i ydersæsonen, hvor vejret er dunkelt og vandet iskoldt.

De nye lycra'er er netop blevet delt ud til sejlerne på de tre landshold i forbindelse med holdenes nyligt afholdte træningslejr i Aarhus. Lycra'erne er et af de første konkrete resultater af dét udviklingssamarbejde, der er aftalt mellem Zhik og Dansk Sejlunion som led i Zhik's sponsorat for sejlerlandsholdet.


Dragter til Nacra-sejlere

Et andet projekt, der i højeste grad også har fokus på sikkerhed, handler om udvikling af beskyttelsesdragter for Nacra-sejlere. Projektet er en direkte udløber af Nacra-sejler Christian Peter Lübecks uheld tidligere i år, hvor han blev kastet af båden og ramt af roret med en dyb flænge i benet som resultat.
Lige nu er det kun sejlere på landsholdene, der har fået lycra'er med gule ærmer, men det er tanken, at også klubber på et tidspunkt bliver tilbudt det særlige tøj med ekstra sikkerhed.

Kilde: Pressemeddelelse, Dansk Sejlunion

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer