Bro over Københavns Havn ødelagt

Der hviler åbenbart en forbandelse over at bygge broer over Københavns Havn. Inderhavnsbroen, også kaldet Kyssebroen blev forsinket i årevis på grund af fejlkonstruktion, og entreprenørens konkurs.

To ødelagte brofag og to tilskadekomne

Nu er det den nye bro ”Lille Langebro” der er udsat for uheld. For nogle uger siden blev de fire brofag til Lille Langebro lastet på en pram hos Hollandia BV i Schaardijk, Rotterdam. Under lastningen knækkede kranen og tabte et brofag, der uheldigvis ramte et andet brofag, der allerede var placeret på transportprammen. To personer kom lettere til skade, og flere faldt i vandet. Det skriver Blox i en pressemeddelelse.

Mindst et år mere
Hvornår broen kan blive færdig, kan Blox ikke sige noget om, men det oplyses, at det har taget mere end et år at bygge de to nu totalskadede brofag.

Den kommende bro bliver en del af Det Grønne Cykelrutenet og Havneruten. Broen skal skabe bedre vilkår for fodgængere og cyklister. Den nye bro skal gå fra udmundingen af Vester Voldgade tværs over havnen til Langebrogade, og være et alternativ til den meget trafikerede Langebro. Cykel- og gangbroen forventes at blive brugt af 10.000 af Langebros i dag 35.000 daglige cyklister.

Broen er en gave fra Realdania til Københavns Kommune, med en forventet pris på 90 mio. kr. plus moms. Byggeriet startede i februar 2017 og åbningen skulle have været i efteråret 2018.Seneste nyheder

Sailing World News