fbpx

Groft tyveri fra redningsbåd

Inkluder i Newsletter: Ja

’Natten til fredag d. 25. maj. har nogen vovet at stjæle fra vores SAR-båd i Bregnør. Det drejer sig om skrue, skjold og meget andet. Det er sørgeligt at en redningsbåd ikke længere kan stå sejlklar i fred. Vi har ikke mulighed for at assistere havarister i den kommende travle tid, da båden ikke kan sejle før motoren er repareret/udskiftet.’ Det skriver Søredningsselskabet i Bregnør havn på deres hjemmeside. 

’Det er, som jeg siger, lidt som at pille hjulene af en ambulance. Der er stjålet for omkring 50.000 kroner, og båden er ude af drift, indtil der kan skaffes reservedele. Dem, som har taget det her, har ikke tænkt sig om. Det er menneskeliv, der står på spil', siger Per Hansen fra Dansk Søredningsselskab i Bregnør.

Bestillingsarbejde?
Per Hansen er næsten sikker på, at det er et stykke bestillingsarbejde, og at tyvene har været virkelig frække. ’Der er kun en adgangsvej til havnen, og den er 3-4 km lang. Man skal virkelig være fræk for at turde, for her kender alle hinanden – medmindre de er kommet fra vandsiden’, siger han til Bådmagasinet.

Kerteminde tager over
Mens redningsbåden i Bregnør har ligget stille, har Kerteminde taget over. Ikke desto mindre har Søredningsselskabet i Bregnør været heldige i denne uge, da der har været meget få udkald. ’Det skyldes det gode vejr,’ mener Per Hansen. Normalt er der fire til seks udkald om ugen i forårsmånederne.

Snart sejlklar igen
Reservedele til den store Yamaha 150 HK motor i Brejning ankommer snart, så Per Hansen mener, at båden er sejlklar og klar til tjeneste igen lørdag.

Dansk Søredningsselskab i Bregnør Havn dækker Odense Fjord, og området nord for Fyn fra Æbelø til Fynshoved over Samsø.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *