fbpx

Farlig sejlads med speedbåd og jetski ved Kerteminde

Inkluder i Newsletter: Ja

En håndfuld unge i hhv. speedbåde og jetski, gjorde mandag aften livet både surt og farligt for en flok optisejlere fra Kerteminde Sejlklub. Opti-sejlerne var ude til træning, der hurtigt ændrede sig fra sjov til noget helt andet og farligt.

’Der var ingen vind, så en ti stykker af børnene, der er mellem syv og tolv år, var sejlet lidt ind mod stranden for at svømme og lave kæntringsøvelser. De lå vel en 150 meter fra land, da speedbådene dukkede op og sejlede meget tæt på børnene og deres træner.’ Det fortæller sejlklubbens næstformand Carsten Wagner og fortsætter.

’ Vores træner er en ung, køn lyshåret kvinde, så de unge i speedbådene syntes at det var sjovt at sejle i cirkler rundt om trænerbåden og ungerne, og forsøge at oversprøjte dem med vand. Træneren forsøgte at få dem væk, men de reagerede ikke på hendes tilråb’.

Tæt på en ulykke

En af forældrene var også ude med en motorbåd, der trak en såkaldt ’tube’ med børn ovenpå efter sig. Det sjove ved en ’tube’ er, at det er meningen at man skal falde af, når man ikke kan holde fast længere. Situationen blev farlig, da jetskiien lagde sig lige bagved ’tuben’.

’Tænk hvis en børnene var røget af, og var blevet ramt af jetskien, det var komplet med hovedet under armen’, siger Carsten Wagner.

Det endte med at politiet blev tilkaldt, og en forælder sejlede ud og lagde sig imellem børnene og de tre hurtigtgående fartøjer. Ballademagerne var imidlertid forsvundet da politiet nåede frem, men ifølge Kerteminde Sejlklub næstformand, ved de hvem de er.

’Det er en rystende beretning fra Kerteminde. Ud fra beskrivelsen ser det ud til, at de unge mennesker med deres jetski og speedbåde har udvist en adfærd helt blottet for ansvar og dømmekraft, udtaler Steen Wintlev fra Dansk Sejlunion.

Lokale jetski-folk er ok

Carsten Wagner oplyser, at flokken fra i mandags ikke er lokale fra Kerteminde, men nogen der kommer udefra, og søsætter deres fartøjer fra Kerteminde Havn. De har heller ikke tilknytning til de organiserede jetskisejlere i lokalområdet, der arbejder for at få egen klub og egne træningsbaner et sted i bugten.

- De organiserede jestski-folk er jo fornuftige folk. De kunne jo ikke drømme om, at lave streetfodbold i en pitlane. Vi kunne godt ønske os et forbud mod jetski i fjorden ligesom i Københavns Havn, men med et udvalgt område til jetski-klubben. Som sejlklub er vi jo interesserede i, at jo flere vi kan få på vandet, jo bedre, siger Carsten Wagner.

Håber at politiet prioriterer hændelsen

’Hændelsen viser, at det er fuldt berettiget med den nye, skærpede lovgivning, som giver mulighed for konfiskering af vandscootere og speedbåde ved vanvidssejlads. Om den konkrete hændelse hører under kategorien "vanvidssejlads", kan jeg naturligvis ikke bedømme, men det må snerpe derhenad, når jetski sejler tæt på børn, der svømmer i vandet. Oven i kommer, at sejlads med vandscootere og jetski skal foregå mindst 300 meter fra kysten. Den regel er heller ikke overholdt her, siger Steen Wintlev fra DS og fortsætter.

’Jeg forventer, at politiet tager sagen alvorligt og finder frem til de unge ballademagere. Selv den skrappeste lovgivning har kun effekt, hvis myndighederne prioriterer at håndhæve reglerne. Hidtil har vi desværre ofte måttet spejde forgæves efter politiets synlighed i havneområderne,’ slutter Steen Wintlev fra Dansk Sejlunion.









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *