15. maj - HUSK det er i dag loven træder i kraft

15-05-2018 11:50 Redaktionen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Husk, det er fra og med i dag, tirsdag den 15. maj 2018 at alle, der ejer en speedbåd, en vandscooter eller lignende fartøj skal have købt sig en ansvarsforsikring. 

​Ejer du en speedbåd, en vandscooter eller lignende hurtigt fartøj, er du pr. den 15. maj 2018 forpligtet ifølge en ny lov til at have en ansvarsforsikring. Den lovpligtige ansvarsforsikring er indført på baggrund af den tragiske vandscooterulykke for godt et år siden i Københavns Havn, hvor to amerikanske kvinder blev slået ihjel.

Loven, der blev vedtaget af folketinget den 24. april 2018, indfører skærpede regler for sejlads med speedbåde op til 15 meter, vandscootere og lignende fartøjer. Med ikrafttræden 15. maj 2018 følger også et objektivt ansvar for personskade og tab af forsørger samt bedre mulighed for at konfiskere fartøjet.

Med objektivt ansvar menes, at ejeren eller føreren af fartøjet er ansvarlig, selv om der er tale om et hændeligt uheld, og det vil sige, uden at man har skylden for den skade, der er påført andre.

- Vi er meget tilfredse med, at der nu omsider kommer ordnede forhold, som sikrer den økonomiske tryghed for borgere, der bliver involveret i ulykker til søs, siger underdirektør Hans Reymann-Carlsen i Forsikring & Pension og tilføjer, at branchen er klar til at levere de produkter, der er behov for.

- Ejer du et hurtigt-gående fartøj som fx en vandscooter eller en speedbåd, er det en god idé at kontakte dit forsikringsselskab. Du har nemlig fra i dag af pligt til at købe en ansvarsforsikring, og en ganske væsentlig oplysning -  man er erstatningsansvarlig, uanset om man er ejer, fører eller styrmand, siger konsulent Anja Lintrup Sørensen i Forsikringsoplysningen.

 

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer