Da 6 X'ere drog vest på

Det sker heldigvis at der bliver leveret sejlbåde til nye ejere, om ikke hver dag, så i hvert tilfælde tanske tit efterhånde, men for nøjagtig en uge siden kunne vi herhjemme opleve en levering ud over det sædvanlige.

X-Yachts i Haderslev har gang i forretningen, og i søndags sendte værftet 6 både afsted til USA. Nu er det jo ikke lige sådan at sende 6 af dem med striber til USA, men et stort fragtskib, ejet af SevenStar Yacht Service gjorde opgaven nemmere.

 DSC0134

Et stk. svævende X'er hvor stropperne til at fastgøre allerede er monteret, klar til at blive spændt op. Foto: X-Yachts

Fragtskibet kastede ganske enkelt anker på det dybe vand mellem Årøsund og Assens, og gjorde klar til den store aktion.

Mødetid - kl. 6.30

I bedste Egon Olsen stil, så kunne man skrive at aktionen startede tidligt søndag morgen. Kl. 6.30 samledes 20 af medarbejderne på X-Yachts ved værftet i Haderslev - for i samlet flok - at sejle de 6 X-Yachts ud til fragtskibet, som en ællingenflok ud af Haderlev Fjord.

Se stort fotogalleri her

Det var en ganske særlig og bemærkelsesværdig oplevelse, der blev fulgt fra nær og fjern, kyst og vand. Der var heldigvis havblik, da skibene blev læsset om bord én for én. Det var en proces, som krævede nøje planlæggelse og forberedelse fra værftets – og derefter fra fragtselskabets side, men i skrivende stund er de 6 X’ere på vej til nye glade ejere på USAs østkyst.

Hele læsse-aktionen tog kun syv timer fra start til slut, hvilket i vores øjne faktisk er ganske imponerende, når 6 både skal læsse på dækket af et fragskib.

X yachts sejlbade 05

Tre er ved at være på dæk, mens yderligere tre X'ere venter på at blive lastet. De ellers pænt store X'ere ser pludselig ganske små ud. Foto: X-Yachts

X yachts sejlbade 03

Endnu en Xer på vej på dæk. Det tog kun 7 timer fra medarbejderne mødt kl. 6.20 til de 6 både stod på dækket af det store fragtskib. Foto: X-Yachts

X yachts sejlbade 12 Set fra broen. Godt det ikke lige blæste alt for meget denne søndag morgen. Foto: X-YachtsSeneste nyheder

Uddannelse på Georg Stage

Når mænd får nok – af hinanden

Markert fremlægger DS' nye strategi