Premiere på ny type husbåd, med streg under hus

23-04-2018 13:51 Redaktionen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

I St. Bededagsferien slår Zunshine Living dørene op for en helt ny type husbåd. Den adskiller sig fra andre og tidligere bygget husbåde ved at være modulbygget i en moderne serieproduktion, og så kommer den til priser henvendt til den brede befolkning. Den er godkendt som både fritids- og helårsbolig.

Husbåden har været fire år undervejs og udviklingen har kostet ca. 7 mio kroner, men så er den også så optimeret i kvalitet, indkøb og produktion, at den kan sælges til samme m2 pris som boliger på land.

Drømmen om en husbåd kender mange, men for de fleste forbliver det en drøm. 'Husbåde er kun for meget velhavende mennesker' - tænker mange. Det var udgangspunktet for stifteren af selskabet Zunshine Living, Peter Poulsen, der har designet og projekteret husbåden til mindste detalje.
Peter Poulsen udtaler: 'Tidligere husbådsprojekter er startet meget velmenende, men undervejs er der indgået så mange fordyrende kompromisser, at køberskaren blev reduceret til ingenting og drømmen hos det brede publikum forliste. Der er derfor brugt enorme resurser på at blive på sporet, at skabe en flot designet husbåd med unikke kvaliteter og til priser for ”alle”, og det er lykkedes..'

Zunshine Living 114 hedder husbåden og den fås i tre forskellige modelvarianter. En med bryggers og to separate værelser, en med tre separate værelser og endelig en med fire separate værelser. Idet husbåden kan benyttes både som fritidshus og helårsbolig, så tilfredsstiller den rigtig mange behov og drømme.

Bolig som på land og 100 % synkefri

Den bærende platform måler 160 m2 og vejer over 50 ton. Med bolig er egenvægten på hele 73 ton og det betyder samlet set, at man faktisk ikke kan mærke, at man flyder på vandet. Den bærende platform er udført i højstyrkebeton og er 100 % synkefri, takket være indstøbte polystyren blokke. Levetiden er estimeret til mellem 60 og 100 år.

Flot besmykket

Overalt bærer husbåden præg af nogle meget bevidste kvalitetsvalg. Bl.a. kan nævnes et stort klimasystem, der sørger for både varme og aircon, Svane køkken, bad og bryggers med en generøs hårde hvidevarer pakke fra Siemens, slidstærke gulve med 35 års garanti, Troldtekt akustik lofter og meget andet.

Driftsbillig

Der er overalt valgt bæredygtige og vedligeholdelsesfrie materialer. Boligen er en såkaldt BR15 lavenergi bolig og den supporteres af et solcelleanlæg på taget (som i øvrigt er forberedt for tagterrasse). Det betyder en beregnet varmeudgift på blot kr. 1.940 årligt ved helårsbeboelse.

En Zunshine Living 114 koster kr. 2.200.000 inkl. moms + lev. omk.

Husbåden kan opleves i Vejle havn 27-28-29 april kl. 10-17. Yderligere oplysninger kan fås her

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer