fbpx

KDY skidt fra start ved de igangværende nabohøringer!

Inkluder i Newsletter: Ja

Indsigelserne og modstanden mod KDYs planer om et sejlsportscenter på Rungsted Havn møder stOr modstand - 'Nu vil udsigten blive en stor sort klods, og hverken til lands eller ved vandet jubles der over det nye projekt'. Det skriver Ugebladet.dk 

'Nu vil udsigten blive en stor sort klods,' slutter en af de indsigelser, Team Byg i Hørsholm har modtaget i forbindelse med en naboorientering om KDY's planer om at bygge et nyt sejsportcenter på Rungsted Havn. Et byggeri, der blandt andet består af et 14 meter højt bådhus, der skal kunne rumme olympiske katamaranbåde uden at den 11 meter høje mast skal pilles ned fra gang til gang.

Og det er sandt at sige ikke vild jubel, KDY's planer udløser. På ugebladet kan man endvidere læse:

Et monsterbyggeri

På land går indsigelserne mest på, at det høje bådhus ødelægger udsigten over havnen, til Hven og til skibstrafikken på Øresund. På havnen frygter Fiskerikajen for sit forretningsgrundlag, Rungsted Bådelaug spørger, hvorfor 'dette monsterbyggeri' skal ligge i Rungsted og ikke 'ved KDY's hovedkvarter, hvor der i forvejen er højhuse'.

Bådelauget mener generelt, at projektet forringer vilkårene for bådejerne, fordi det giver dårligere vinterparkering for kølbåde, forringet plads til jollerne og at vejforholdene i området bliver påvirket i negativ retning.

Endelig ser både Danmarks Natufredningsforening og Grønt Råd i Hørsholm Kommune planerne lagt i mølposen og mener ikke, der skal gives dispensation fra den gældende lokalplan (som har nr. 103, red.)

Bestyrelsen for Rungsted Havn har fået længere tid end alle andre til at kommentere planerne, fordi bestyrelsen på grund af en teknisk fejl ikke har modtaget høringsmaterialet på samme tidspunkt som andre. Bestyrelsen har derfor intet at sige på nuværende tidspunkt.

Alt i alt må man nok erkende at KDY ikke er kommet så godt fra start på et giga-projekt, som i den grad vil forandre Rungsted Havn, men ønsker du at vide mere om projektet - så indbyder KDY til offentligt informationsmøde om klubbens visioner om at styrke sejlsporten med en ny bådhal på Rungsted Havn.

Mødet er onsdag den 25. april kl. 18.30 i KDY’s klubhus på Rungsted Havn.

Du kan læse hele artiklen om de forskellige høringsvar på Ugebladet.dk ved at benytte det direkte link til artiklen her
Udvalgte artikler *