fbpx

Flakfortet åbent eller lukket?

Inkluder i Newsletter: Ja

Forvirringen efter omtale, både her på www.baadmagasinet.dk samt på de sociale medier vil ingen ende tage, efter det kom frem at forpagteren af Flakfortet, Malmökranen ville lukke øen for sejlerne.

Fake News, er det omtalt som, i den store Facebookgruppe Tursejlads og Sejlsport, måske - måske ikke, vi forsøger at give Jer svaret.

Sagen er den at Slots- og Kulturstryelsen, i starten af april måned, fremsendte en afgørelse med afslag til Malmökranen om lovligørende dispensation, samt påbud om at bringe Fortet tilbage til den stand, fra før Malmökranen overtog stedet.

Afgørelsen er et digert værk på hele 23 sider, som deres skribent har læst igennem her til morgen, og det vil være umuligt at gennemgå samtlige punkter, som skal udbedres og tilbageføres til oprindelig stand. Se vedhæftede pdf fil, hvor svaret fra Slots- og Kulturstyrelsens fremgår.

Ønsker at stoppe

Hvis dette påbud står ved magt, hvilket vi må forvente, så vælger Malmökranen at lukke ned for sejlere på Flakfortet.

Fristen for at genetablere er for de fleste punkters vedkommende 1. januar 2019, og der vil af samme årsag, være fyldt med entreprenørmaskiner, og blive fortaget arbejde på øen, som gør det yderst besværligt at anløbe stedet, hvorfor Malmökranen vælger at lukke ned, ud fra deres nyhed, bragt på flakfortet.com. Det har som sådan aldrig været Slots- og Kulturstyrelsens hensigt at lukke stedet, men udelukkende Malmökranens beslutning, hvis påbudene skal gennemføres. 

Der afholdes et informationsmøde lørdag den 28. april kl. 13 på øen, og her opfordrer Malmökranen alle der måtte have interesse til at deltage. På denne dag vil der være åbent for sejlerne, som på dagen kan anløbe havnen. 

 




Seneste nyheder





Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!





Udvalgte artikler *