fbpx

V-log: Mest sete for sejlere #9

Inkluder i Newsletter: Ja


Ran Sailing - Nej det er ikke Skype milliardær Niklas Zennströms Carkeek Fast 40 vi følger, men der imod Johan Hammarlund og Malin Löf på henholdsvis 40 og 30 år.

De stak til havs i 2016. Inden da havde de boet på deres Beason 40 alu-båd i et år, i havnen i Malmø. De er på vej jorden rundt og har næsten taget den klassiske tur: Malmö, Kanaløerne, La Coruna, de Kanariske øer, Kap Verde, Caribien, Panama. Nu afviger de så ved at tage turen til Hawaii i stedet for at gå syd på mod Marqueesas.

Deres mission som Youtubere er: 'At dele dette sejlads-eventyr med dig og inspirere dig til at udforske verden! Emnerne vil være høje og lave og handle en lille smule af alt, hvad vi støder på.'

Klassisk logbog-stil

Stilen hos Ran Sailing er det klassiske logbog-formalt i en opdateret form, hvor pen og papir er skiftet ud med video, still-billeder og drone-skud. Det vil sige, at man som seer præsenteres for nogle fakta om vind, vejr, start og mål tilsat nogle kommentarer om oplevelserne på turen i kronologisk rækkefølge som de sker. Det svenske par er produktive og er foreløbig nået til episode 96.

Deres ”anmelder” finder stilen kedelig. For på trods af, at billeder og klipning er teknisk god og at de steder parret besøger er interessante, så rykker det ikke rigtigt. Problemet er, at der ikke er en egentlig fortælling i de enkelte episoder, fordi Ran Sailing kun arbejder med to grundfortællinger. Den ene er ”Se, hvor vi nu er!” mens den anden er ”Se, nu sejler vi fra A til B”.

En syg rokke

Senest er de på øerne Pearl Islands vest for Panama. Der er utroligt smukt og videoernes billedkvalitet er god, det er klipningen også. Da parret går i land ser de f.eks. en rokke, der ligger i vandkanten.
”Jeg tror den er død,” siger Malin. ”Det er en Manta Ray”. (nej det er en sting ray står der i underteksten). Nu er det Stefans tur: ”Jeg tror den er død. Den bevæger sig slet ikke. Se nu bevæger den sig.” Parret slutter rokke-sekvensen af: ”Mærkeligt hvorfor den ligger her,” siger Malin og Stefan svarer: ”Den solbader nok.”

De kigger også på fugle. ”Der må være hundredevis,” vurderer Malin. ”Nej tusindevis,” korrigerer Stefan og tilføjer: ”Det er som en Hitchcock film. De er beviset for, havets rigdom her.” I videoens slutning: ”Wauw, Las Perlas er sådan et smuk sted. Jeg elsker Las Perlas,” fortæller Malin.

Hvem er Malin og Stefan?

Problemet er, at seerne er med på en ureflekteret kigger. Hvad er der med den rokke? Er den syg? Er den farlig? Er der mange af dem på øerne? Det samme gælder fuglene. Hvad er det for fugle? Hvorfor er de der? Er de der hele året?

Øerne består ud over sandstrandene af klipper. Det kunne være interessant at høre lidt om øernes oprindelse og geologi. I de videoer jeg har set, lærer vi heller ikke meget om, hvem Malin og Stefan er. Hvad er deres tanker og følelser om at forlade Sverige og være på jordomsejling? Hvorfor gør de det? Står deres drømme mål med virkeligheden?

Turister ved et tilfælde
Resultatet er, at Malin og Stefan fremstår som 100% turister ved et tilfælde. De kradser lidt i overfladen på det perfekte billede, men formidler ikke noget interessant om f.eks. Pearl Island.

Dermed er jeg som seer ladt tilbage med en utilfredsstillet nysgerrighed som havde jeg modtaget et postkort uden tekst fra en ukendt afsender. Endelig er musikken irriterende.

Men som Mackies pizzeria i Aarhus engang have som slogan: 50.000.000 fluer tager ikke fejl.

Ran Sailing har dagsdato 51.440 abonnenter og deres videoer har i alt 5.108.814 visninger

Se mere her









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *