fbpx

Museumsloven lukker Flakfortet! - Ja du læste rigtigt, slut med at sejle til Flakfortet

Dette er ikke en forsinket aprilsnar!

En afgørelse fra Slots- og Kulturstyrelsen tvinger Flakfortet til at lukke for sejlere, da styrelsen kræver de faciliteter, som Flakfortet har etableret for lystsejlerne, fjernet - og Flakfortet ført tilbage til den dårlige stand, som det havde i 1995, da det blev gjort til fortidsminde. Det fremgår af øens website www.flakfortet.com

På sitet kan man endvidere læse at Flakfortet naturligvis vil overhjolde de kontrakter, de har med leverandører og kunder, hvorfor Færgefarten til Flakfortet og restauranten på Flakfortet opretholdes.

Nedrivningsarbejdet af lystsejlernes faciliteter vil være det første at gå i gang med i forhold til Slots- og Kulturstyrelsens afgørelse.

Museumsloven

Dette er konsekvensen af, at Slots- og Kulturstyrelsen den 6. april 2018 afviste at give Malmøkranen AB, der driver Flakfortet, dispensation fra museumsloven. Malmøkranen har gennem de seneste år brugt et tocifret millionbeløb på ændringer og etableringen af faciliteter til bl.a. lystsejlerne. Nu har styrelsen påbudt Malmøkranen at føre Flakfortet tilbage til den stand, som det havde i 1995, da fortet blev gjort til et fortidsminde – længe inden Malmøkranen AB overtog Flakfortet.

I 1995 var Flakfortet – der på dette tidspunkt var ejet af statens ejendomsselskab Freja – i meget dårlig stand, og Freja solgte senere Flakfortet til Malmøkranen på betingelse af, at Malmøkranen satte fortet i stand og vedligeholdt dette. Konsekvensen af Slots- og Kulturstyrelsens afgørelse er, at Flakfortet nu skal føres tilbage til en stand, hvor det på ingen måde vil være egnet hverken for lystsejlere eller andre besøgende.

Det vil med virkning fra i dag ikke være muligt at komme til Flakfortet i egen båd.

Informationsmøde på Flakfortet vil blive afholdt i forbindelse med standerhejsning d.28. april kl.13.00. Alle velkommen den dag, som nok vil blive den sidste dag hvor man kan anløbe havnen på øen. 
Kapsejlads

29erEM: Ups- and downs i udfordrende vindforhold

★ Interview & Portræt

★ De sejler året rundt, de er Happymoms

Kort nyt

4,4 millioner besøgte Stockholms skærgård

Kort nyt

Så er Visens Skib tager ud på sidste turné

★ Artikel

★ Design: Hvorfor vende snuden på hovedet?

Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?