V-log: Mest sete for sejlere #10

Vi gennemgår over de kommende uger de 10 mest populære turssejler-video-blogs eller bare vlogs. Afsenderne taler alle direkte ind i de drømme mange sejlere har om at få ægte blåt hav under kølen.

Mens foråret endelige viser sig fra sin pænere side i disse dage er det betydeligt mere power i solen på de steder, hvor de mest sete video-bloggere fortæller om det søde cruising liv på verdenshavene.

Vloggene og er fyldt med inspiration, gode råd og tips og ikke mindst levende billeer fra de mest fantastiske steder på jorden. Det er reality-tv om sejlere og deres projekt om at realisere langturs-drømmen og reportager om hvordan drømmene udfolder sig undervejs.

Som det er med reality-tv er menneskene, der optræder i vloggene en væsentlig del af historien. Det vil sige, at mens nogle seere sikkert vil fatte mere sympati for en vlog, vil andre finde en anden mere interessant, uagtet at selve indholdet stort set er ens.

Ud over seertallene fra Youtube, nogle kommentarer om det tekniske niveau, vil der også være denne ”anmelders” mening om vloggernes evner som historiefortællere og om deres optræden i de ugentlige video-indslag.

Vores udvælgelse, af de 10 ”bedste” vlogs, er blevet til ved at se, hvor mange følgere de forskellige projekter har, og hvor mange gange deres videoer er blevet set.

Opgørelsen over de 10 mest sete vlogs er fra marts 2018 og lavet af blogfeedspot.com under titlen: ”Sailing Youtube Channels for Sailors. Hvis du følger en vlog som du mener andre kan have glæde af så del den gerne med resten af det danske sejler-community her.

Nummer 10

Sailing Miss Lone Star

Sailing Miss Lone Starr er historien om en ung alene-mor, der vil sejle på verdenshavene. Med forbehold for, at historien kan være opdigtet er forhistorien, at den unge mor Aubrey vælger at forlade sin voldelige ægtemand og at bo i deres fælles båd med deres datter.

Manden, får vi fortalt, tager kontakt med havnemyndighederne og overbeviser dem om, at Aubrey ikke kan håndtere båden, hvorefter de giver hende to timer til at pakke sine ting og forlade den.

Derefter starter historien reelt op med at Aubrey køber en Cal 29 for 1doller. Hun sætter den i stand og starter eventyret op ved at sejle langs den amerikanske østkyst. I bedste Netflix-stil er de mange videoer delt op i sæsoner, som jeg på ingen måde har overblik over.

De nyeste videoer er fra den Afrikanske vestkyst. Aubrey og datter har fået følgeskab af en sydafrikansk mand, der i den grad minder om Jeff Bridges karakter The Dude i filmen The Big Lubovski. Der er også påmønstret en lille abe, der kunne have spillet Hr. Nelsson i Pipi Langstrømpe. De er alle, især Aubrey, søde og sympatiske og ser dejlige ud – aben undtaget, den er til gengæld et sikkert hit hos børnene.

Nogle af historierne er lidt tynde, og der er en del genbrug især i de første sæsoner. Historierne er ofte fortalt med for mange ord og for få billeder. De nye videoerne fra Afrikas vestkyst er bedre og det samme gælder for musikken.

Sailing Miss Lone Star har 39.000 følgere. Sidens videoer har været vist 3.329.067

Vlog

Her på Bådmagasinet.dk får du over de kommende 10 uger, de 10 mest populære Vlogs - naturligvis om sejlsport. Seneste nyheder

Uddannelse på Georg Stage

Når mænd får nok – af hinanden

Markert fremlægger DS' nye strategi