fbpx

Aarhusbugten bliver nu et mere sikkert sted og sejle

Inkluder i Newsletter: Ja

Fredag var en rigtig stor dag. Det var dagen, hvor man fik indviet den nye redningsbåd, som man har kæmpet meget for at få, siger Mads Thøger Jensen, der er formand for Nordfalcken 2 til TV2/Østjylland.

Båden er drevet af 22 frivillige - hvor der er seks nye på vej - og den har fået finansiel støtte fra Trygfonden og Norden Fonden. Derudover har Egå Marina doneret en havneplads.

Og de frivillige er ikke i tvivl om, hvorfor de vil bruge tid og kræfter på en redningsbåd.

'Vi har sat os for, at vi vil gøre Aarhusbugten til et sikrere sted at være. Vi vil hjælpe dem, som havarerer, eller som er kommet til skade. Og det har vi gjort nu i seks år, så nu synes vi, tiden var moden til, at vi fik en båd, der kunne være endnu bedre udrykningsklar', siger Mads Thøger Jensen.

Mange fordele

Den tidligere redningsbåd var efterhånden ved at være klar til at blive skiftet ud med en ny og bedre. Derfor er den nye redningsbåd nu overdækket, så teamet blandt andet kan låse deres udstyr inde, og en helt afgørende faktor når ulykken er sket, ved alle er tid! Her ligger den nye både fast i vandet, så teamet kan rykke hurtigere ud, hvorimod den gamle stod på land et stykke væk fra marinaen.

Mads Thøger Jensen fortæller også, at langt de fleste af de frivillige er ambulancefolk til daglig, så for dem ligger det lidt i blodet, at de gerne vil hjælpe.

- Vi gør det, fordi vi har lyst, og fordi vi synes, det er fedt at kunne give en hånd med, der hvor nøden er størst, slutter han.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *