Det er vindmaskiner som denne, der skal sikrer stabil luft på Aarhusbugten under VM.

Kæmpe skandale lurer - VM i Aarhus 2018 tæt på aflysning!

01-04-2018 08:04 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Der lurer en kæmpe skandale i World Sailing, som med en henvendelse til Aarhus Kommune nu sætter spørgsmålstegn ved kvaliteten af den vind som blæser på Aarhusbugten.

Det forlyder fra kilder i World Sailing ganske tæt på redaktionen, at man har fundet ud af området er fyldt med vindhuller, og slet ikke egnet til at sejle et VM af den kaliber i.

Flere års forberedelse dog ikke spildt

De er i sagens natur rystede, både i World Sailing og i organisationen bag VM 2018 i Aarhus, men lige nu kæmpes der for at få etableret store vindmaskiner på molen, lige uden for det nye sejlsportscenter. Det bliver af en type som kan bygges i højden - altså flere maskiner ovenpå hinanden, så udsigten herfra – under selve VM, vil nok være begrænset.

’Det er forfærdelig at man først har opdaget disse vindhuller nu, altså få måneder før det hele skulle være løbet af stablen, men vi er ved at få godkendt de mega-store vindmaskiner som heldigvis ser ud til at kunne redde situationen’ udtaler stævnets pressechef til Bådmagasinet.

Hvis ikke disse vindmaskiner kan dække behovet, så kan stævnet risikere at blive flyttet - i første om gang dog blot længere ned ad kysten, så flere års forberedelse vil heldigvis ikke være spildt!

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer