fbpx

Andrea Dorias Forlis: En gribende beretning om sammenstød i tågen

Inkluder i Newsletter: Ja

For lidt over 60 år siden kolliderede to  store passagerskibe i åbent hav ud for den amerikanske østkyst.

51 mennesker omkom, men hovedparten af de 1706 personer om bord på det synkende italienske skib  Andrea Doria overlevede i det, der blev kaldt verdens største redningsaktion.

Det er sidste aften om bord på den italienske passagerliner Andrea Doria. Næste dag vil skibet anløbe New York. Orkerstret i den store salon spiller 'Arrivedercia Roma' for dem der endnu er oppe, mens flere passagerer og besætningsmedlemmer allerede er gået til ro i deres kahytter. 

Andrea Doria er Italiens stolthed. Kendt som et af verdens smukkeste skibe med luksuskahytter og saloner indrettet af førende arkitekter og kunstnere i en dramatisk moderne stil for tiden. 

Der er vægmalerier i salonerne, og på første klasse finder man en statue i fuld figur af admiral Andrea doria fra 1600-tallet, som har lagt navn til skibet. Der er tre swimmingpools, elegante promenadedæk og flere saloner for hver klasse med designermøbler...

Hertil og ikke længere...

Du kan læse hele denne spændende artiklen, og se de stemningsfyldte fotos i April udgaven af BÅD, som er på gadne en uges tid i nu.

Er du abonnent - logger du bare ind øverst i højre hjørne. Læs artiklen som ligger under menupunktet "Mit Bådmagasin - Læs artikler for abonnenter" - Eller, du kan også bare købe artiklen og få den som pdf, direkte i din indbakke

Køb artiklen - Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Den og mange flere finder du i magasinet BÅD. 124 sider, med alt hvad der handler om sejlsport. Magasinet udkommer 12 gange om året - altid den sidste torsdag i en måned, så - hvis du vil modtage det før din nabo, skan har du mulighed for at tegne et abonnement, klik her.

 









Havne

Havnefoged søges i Sydsjælland

★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *