fbpx

Norges Seilforbund tilpasser administrationen efter kæmpe underskud

Inkluder i Newsletter: Ja

Norges Seilforbund, Norges svar på Dansk Sejlunion, kom ud af 2017 på den helt tunge måde.

Først kom en melding om at den mangeårige generalsekretær Espen Guttormsen pludselig stoppede, for at ”søge nye udfordringer”, og kort efter kom det frem at NSF stod med et underskud på 3,8 millioner norske kroner – ud af et totalt budget på knapt 20 millioner. Det er et underskud på næsten 20%!

Kulegravning

Der var åbenbart begået alvorlige fejl de seneste par år, og den nye konstituerede generalsekretær, Per Christian Bordal, siger til Bådmagasinet at der er gennemført en stor kulegravning, for at få overblik over hvad der er sket.

De har også lagt en plan for hvordan økonomien skal rettes op igen, og har fremlagt et nyt og balanceret budget. Dog er meget af egenkapitalen væk, og det vil tage flere år at bygge den op igen.

Overforbrug og regnskabsfejl

”Det er et meget stort underskud, og en alvorlig situation for NSF”, siger Bordal. ”Hvis vi ser på tallene, kan vi se at omkring en halv million af underskuddet skyldes en regnskabsfejl, hvor betaling af omkostninger til elitesejlere ikke blev udgiftsført i 2016. Det førte til et efterslæb i 2017. I tillæg har der sidste år været overforbrug på omkring en million kroner til topidræt. Bestyrelsen har også ansat en mand til et projekt omkring styring af handicap-certifikater – den udgift vidste man dog godt ikke var inddækket, og det er så den næste halve million. Endnu en halv million gik til lønkompensation til den afgåede generalsekretær. Og så er vi gået i dybden med hele økonomien, når vi først var i gang. Det afslørede nogle gamle sager – først og fremmest bådlån til elitesejlere og afskrivning på varelager. Tilsammen blev det altså hele 3,8 millioner kroner. Men så har vi også fået ryddet ordentlig op.”

Vil ikke skære i aktiviteter

I Norges Seilforbund har man, i modsætning til Dansk Sejlunion, skåret ned på stillinger og administration for at bringe balance i regnskabet. ”Vi tror man skal være forsigtig med at skære ned på aktiviteter, for meget tit vil det også medføre forringede indtægtsmuligheder, som vi meget nødig vil afskære os fra”, siger Bordal.

Manglet hovedsponsor længe

I Norge kender man også problemerne med at skaffe en stor hovedsponsor til elitesatsningen. Sådan en har man manglet de seneste ti år. ”Vi arbejder på sagen og har nogle gode leads”, siger Bordal. ”Men ikke noget, som vi med nogen rimelighed kan budgettere med i 2018.”

NSF har et budget på knapt 20 millioner NOK, og administrationen er på 4,8 stillinger. I tillæg kommer fire trænere. Den norske kroner står i ca. kurs 78, så det minder om et budget på ca. det halev af Dansk Sejlunion, der har et buget på 30 millioner.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *