fbpx

Frivillige åbner ny redningsstation

Inkluder i Newsletter: Ja

I Juelsminde står 30 veluddannede frivillige klar til at assistere sejlere i farvandet omkring Dansk Søredningsselskabs nyetablerede redningsstation i Juelsminde.

Redningsstationen i Juelsminde er baseret på frivillige, der året rundt assisterer nødstedte fartøjer til nærmeste havn. Vi kalder det forebyggende søredning. Dansk Søredningsselskab (DSRS) hjælper også Forsvarets Operationscenter med at gennemføre eftersøgnings- og redningsopgaver i farvandene omkring de nu 10 redningsstationer fordelt over hele landet.

'Det glæder mig at vi har oplevet en meget positiv tilslutning fra frivillige omkring Juelsminde. En vigtig motivationsfaktor for vores frivillige er, at vi i DSRS hjælper alle og ikke kun vores betalende edlemmer', fortæller stationsleder i Juelsminde Johnny Skovbjerg. – 'Uden frivillige er DSRS ingenting, og det er stærkt at se civilsamfundet bakke op og dermed sikre at flere kan sejle ud trygt', fortsætter han.

Stationen startes op nu selvom alle ansøgte fondsmidler endnu ikke er på plads – DSRS tærer således på reserverne for at få stationen startet op til sejlersæsonen. Selskabet har af samme grund derfor indkøbt et redningsfartøj fra kollegerne i Sverige. Fartøjet skal i den nærmeste periode klargøres og opgraderes med det nødvendige tekniske udstyr, og forventes indsat i drift i marts 2018. Indtil da er stationen operativ med en reservebåd.

Yderligere oplysninger på www.dsrs.dk









Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *