Ny million-pulje skal sikre fjernelse af skibsvrag

Man har vel et standpunkt til man tager et nyt? Tilbage i sommeren 2017 skrev vi her på baadmagasinet.dk om Miljøstyrelsens holdning, citat: 'Kystnære skibsvrag vil ikke blive fjernet fra de danske farvande. I hvert fald ikke så længe, at de ikke udgør en trussel for havmiljø, fiskeri og sejladssikkerhed. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet til Ingeniøren, som fredag bragte en ganske interessant artikel om emnet fredag'

Men nu er der gode nyheder for alle som gerne vil have fjernet de skibsvrag som ligger langs de danske kyster.

Et bredt flertal i Folketinget bestående af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre, SF og de Konservative har besluttet at afsætte 2,8 millioner kroner i en pulje til at fjerne skibsvrag nær de danske kyster. Det skriver TV2/Lorry søndag.

Et af de vrag som blandt andre har skæmmet kysten er 'Idun' som ligger ved Amager Strandpark, og som samtidig er en af hovedårsagerne til den nyoprettede pulje, der er en del af i alt syv nye natur- og kystprojekter fra Miljøministeriet.

Jeg tror ikke, at sager som den her kommer videre, når ingen vil tage ansvar, og der ikke har været nogle statslige midler til at få et skibsvrag som Idun fjernet. Så nu har vi sat nogle penge af til at få ryddet op, siger Ida Auken, der er miljøordfører for Radikale Venstre.

- Denne her pulje kan jo gøre, at de her håbløse sager som skibsvraget Idun ved Amager Strandpark alligevel kan ende med, at vragene bliver fjernet. Det kan ikke passe, at det er borgerne i de berørte områder, der skal betale prisen for, at ingen har ville tage ansvaret, siger Mette Abildgaard, miljøordfører hos de Konservative.

Årelangt forløb

Sagen med 'Idun' har strakt sig over et meget langt forløb. Den startede helt tilbage i 2012 hvor ejeren ankerede skibet op ved Amager Strandpark. Dette blev hurtigt dømt ulovligt, og ved flere forsøg flyttede ejeren skibet længere væk, dog uden held - for da stormen Carl rasede endte skibet på grund. 

Bøder og politianmeldelser har ikke hjulpet, og det vurderes i dag at ejeren ikke er i stand til at betale, så hvis vraget skal fjernes bliver det af staten - og det sker altså snart! 

Det er tidligere blevet vurderet, at det vil koste omkring en halv million af fjerne skibsvraget Idun ved Amager Strandpark.

 

 Seneste nyheder

Sejlerskole i Svendborg - kun for kvinder

Boat Show: Danmarkspremiere på Sea Ray Sundancer

Code Zero som rullesejl

Se ny kabelfri Code Zero på Boat Show