Egense Sejlklub har meldt sig ud af sejlsporten - og Dansk Sejlunion

Under overskriften ”DIF sag nr. 11/2017: Du kan ikke smides ud, fordi du taler med...” fortalte jeg om at Danmarks Idrætsforbund (DIF) - der har idrættens højeste appelinstans, afgav en klar kendelse primo december 2017, der gik Egense Sejlklub imod.

For at gøre den meget lange historie kort, så stadfæstede DIF kendelsen om, at Egense Sejlklubs ekstraordinære generalforsamlingsbeslutning i marts 2017, om at ekskludere to medlemmer - Erik Quist Andersen og Rune Jensen-Blokø, var uberettiget, så de ekskluderede skulle genindtræde som medlemmer i klubben.

Udfordringen for bestyrelsen og medlemmerne i Egense Sejlklub var spørgsmålet: ”Og hvad så nu?”. For ingen retslig afgørelse kan fjerne den grundlæggende uro, der gennem år har præget Egense Sejlklub.

Scenen var sat til en ny 'Gråsten'-sag, for der er mange kritiske røster i klubben, der ikke forstod afgørelsen, og ville om nogen omstændigheder respektere en afgørelse omkring ”deres” klub truffet i København. 

I det lys forstår jeg godt bestyrelsens nødråb til Dansk Sejlunion og DIF: ”Hvordan inkluderer vi de ekskluderer medlemmer bedst retur til Egense Sejlklubs klubliv og hverdag?” For det bliver svært – meget svært. Den gode Kolte Olsen, havde fået sig en nordjysk udfordring.

Herfra skal der lyde ros, for generalsekretæren greb bolden, tog turen til Egense, sammen med klubkonsulent Leon Träger medio januar måned. Opgaven var sammen at finde en vej, som kunne føre fra strid mellem personer og grupperinger, til at skabe et fælles godt klubliv.

Inden møderækken, var alle enige om, at man var villig til at lade tidligere strid ligge, og fokusere på løsninger. Dansk Sejlunions bidrag var at sætte et forløb i gang, men de fremtidige løsninger skulle findes lokalt. Møderækken sluttede i bred enighed om at kigge sammen fremad, til gavn for klubben og sejlsporten.

Om Dansk Sejlunion er kommet for sent på banen, eftersom konflikterne har stået på i årevis, eller ikke fået talt med ”de rigtige”? Skal her være usagt. For på den ordinære generalforsamling ultimo januar måned væltede det ind med forslag til at droppe Dansk Sejlunion!

Konsekvensen er nu, at Egense Sejlklub melder sig ud af klubfælleskabet og dansk sejlsport. Trist for klubben der har stået i spidsen for mange aktiviteter som ”Havnes Dag”, afviklet et TORM ungdoms grandprix, og har en lang række kommunal støttede ungdomsaktiviteter.

Spørgsmål er åbent: Hvad sker der så nu i Egense? Bliver de medlemmer hvis eksklusion startede sagen i 2017, igen ekskluderet? Vil uroen splitte sammenholdet og sejlklubben?

Ærligt sagt, jeg har ikke svaret, men Dansk Sejlunion er blevet en klub mindre! Seneste nyheder

Sejlerskole i Svendborg - kun for kvinder

Boat Show: Danmarkspremiere på Sea Ray Sundancer

Code Zero som rullesejl

Se ny kabelfri Code Zero på Boat Show