Der findes efterhånden en hel del aktiviteter som bygges på skuldrene af - dels J/70 men også Sejlsportsligaen, sådan.

J/70: Båden der får ting til at ske

02-02-2018 15:18 Redaktionen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

I går kunne vi bringe nyheden at KDY har fået tildelt EM i J/70 i 2020, og forleden løftede en flot sejlerglade kvinder sløret for Women on Water - WOW. Youngsters har set dagens lys, og i det hele taget fornemmer man at det spirer rundt omkring, når molesnakken falder på J/70.

Med opstart af Sejlsportsligaen for fire år siden fik J/70 klassen den bedst tænkelige start i Danmark. Sidste år startede J/70 Grundig Sailing Cup serien med tre årlige fleetrace stævner, og i år starter Ungdomsligaen. Grundig Sailing Cup, som arrangeres af KDY – hvor man kan deltage med sin egen båd - består i 2018 af følgende stævner:

#1 – 21.-22. april i Horsens
#2 – 9.-10. juni i Rungsted
#3 – 6.-7. oktober i Skovshoved.

Sidstnævnte stævne er samtidig Danmarksmesterskab 2018.

Fin koordination

Alle stævner er koordineret med Sejlsportsligaen således at der ikke er sammenfald med div. 1 og 2 stævnerne, og med det klare formål at optimere deltagerantallet i J/70 Grundig Sailing Cup.

I år øges antal sejladser pr. stævne til op mod 15 korte sejladser af ca. 30 min. varighed i løbet af en weekend, hvilket kommer til at give spændende, intense sejladser i felter på 20-25 både.

Der arbejdes også på at få både svenske og tyske sejlere til de danske Grundig Sailing Cup stævner, og der bliver ved alle stævnerne en hyggelig sejlermiddag lørdag aften mhp. at styrke kammeratskab og det sociale i J/70 klassen.

Som noget nyt bliver der i år en ”Nordic Finals” i Grundig Sailing Cup, som afvikles i Bygdin i Norge på en fjeldsø den 22.-23. september.

Skolerne i Oure bliver inviteret til at forsvare sin titel fra 2017, og hertil bliver de 2-3 bedste hold på den danske rangliste inviteret til at deltage.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer