Værfternes mirakelsmed vandt DM og sejlede OL - Gunner Dahlgaard

Gunner Dahlgaard, Vordingborg, har om nogen oplevet sejlsportens forvandling fra dengang jollesejlere klædte om i kolde skure i 50’erne. Han har sejlet på højt niveau og var med til at starte Elvstrøm Boats, hvor han udviklede Trapezjollen.

Det er helt umuligt at sætte 76-årige og tidligere OL-sejler og danmarksmester i OK-jolle Gunner Dahlgaard i bås, for han har prøvet det meste indenfor sejlsport og både-bygning, hvor han startede med at bygge joller for Paul Elvstrøm.

Gunner har også været med til at præge udviklingen på de skandinaviske bådeværfter gennem et halvt århundrede. Det var som ekspert og troldmand med materialer og støbning af glasfiberbåde. 

De sidste mange årtier har han også været inkarneret tursejler sammen hustruen Leila. De har ført logbog med alle deres ture og en nylig udregning viste, at de sammen har sejlet jorden rundt halvanden gang på deres ture i Danmark og de svenske og norske skærgårde. Enten alene eller sammen med børnene Asger og Esben.

Hertil og ikke længere...

Du kan læse Værfternes mirakelsmed vandt DM og sejlede OL fra februar udgaven af Bådmagasinet.

Er du abonnent - logger du bare ind øverst i højre hjørne. Læs artiklen som ligger under menupunktet "Mit Bådmagasin - Læs artikler for abonnenter".

Køb artiklen - Læs artiklen "Værfternes mirakelsmed vandt DM og sejlede OL". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Ønsker du at tegne et abonnement på Bådmagasinet, så klik her.Seneste nyheder

Sejlerskole i Svendborg - kun for kvinder

Boat Show: Danmarkspremiere på Sea Ray Sundancer

Code Zero som rullesejl

Se ny kabelfri Code Zero på Boat Show