Få måneder inden indvigelsen af Sejlsportscentret og VM i august 2018 løber af stablen, ja der hersker en del uro i klubberne omkring Sailing Aarhus.

KOMMENTAR: Uro i Aarhus men 'The show must go on'

21-12-2017 13:30 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

KOMMENTAR:

Uroen omkring Sailing Aarhus ulmer og støjen på vandrørene når, over for redaktionen hos Bådmagasinet, nye højder.

Der har gennem længere tid hersket en del uro omkring foreningen Sailing Aarhus. Tidligere har foreningen, som i dag består af seks klubber, alle bosiddende i Aarhus kommune, Egå-, Kaløvig-, Marselisborg- og Aarhus Sejlklub, samt Sejlklubben Bugten og Aarhus Windsurfing Klub, på ægte Brexit manér sagt farvel til Egå, som så efterfølgende dog er vendt tilbage som medlem. I andre klubber (og Egå igen, red.) er spørgsmålet dukket op – skal vi som Aarhus klub være med i Sailing Aarhus?

Uroen stammer altså igen, fristes jeg til at skrive, fra klubberne som danner foreningen. De enkelte generalforsamlinger i medlemsklubberne har sendt et signal som splitter mere end det samler!

Egå måtte gennem en generalforsamling, hvor hele klubbens bestyrelse blev skiftet ud. I Kaløvig blev der stillet et mistillidsvotum til formandens beretning, hvilket betød at generalforsamlingen ikke kunne gennemføres, og senest har der været en del uro på generalforsamlingen i Aarhus Sejlklub – især da emnet om økonomi og Sailing Aarhus skulle gennemgås.

Uden at nedgøre de øvrige klubber, så er der altså tale om uro i tre af de helt store spillere i Sailing Aarhus regi, og i to ud af de tre, med nye bestyrelser til følge.

På generalforsamlingen i Aarhus kom det frem, at 2016 regnskabet for Sailing Aarhus først lige var blevet færdiggjort, og at foreningen humper rundt med en negativ egenkapital i omegnen af en ½ million kroner. Bilagene for de seneste fire år skulle være blevet væk! Der er opstået ballade om hvem der skal have hvor mange kvadratmeter i det nye Sejlsportscenter, hvor man frygter at Aarhus Sejlklub vil dominere – og ude i omegnsklubberne rejser spørgsmålet sig: Flygter al ungdom ind til Aarhus når centeret står færdigt? Udfordringerne for foreningen er mange, jeg kunne blive ved, ...

Økonomi

er kilden til al balladen – længere er den ikke, ja jeg fristes til at skrive at det er såmænd ganske enkelt. Jeg har både sagt og skrevet det mange gange før - når der ikke er styr på økonomien, som i dette tilfælde kunne ligne en der er ved at køre af sporet – ja så opstår der 'ballade'.

Min yndlings-sætning, når talen falder på økonomi kommer fra en af USAs mest populære præsidenter i nyere tid, Bill Clinton - som tilbage i 90'erne udtalte 'It's the economy, stupid' – underforstået, hvis der ikke er styr på økonomien, kan du glemme alt om opbakning. Det være sig fra medlemmer af sejlklubber eller vælgere! Der er sågar lavet gamle folkeviser, hvor Holger Fællessanger tilbage i 1954 sang 'hvem skal nu betale – hvem har råd til mer'...

Lokal opbakning

Når sådan et tog som Sailing Aarhus kører – og det har det gjort med expresfart de seneste år, ja så stå der uundgåeligt nogen tilbage på perronen, som egentlig havde indløst billet, men ikke nåede med på vognen. De vil i sagens natur stille spørgsmålstegn ved hele forløbet, og skal man (læs klubberne) først til lommerne for at dække gamle huller, så bliver det først svært. I foreningslivet er det svært at rejse penge, læs næsten umuligt, hvis det skal gå til at dække gamle ulykker. Nu er jeg godt klar over at ingen klubber hæfter jf. vedtægterne for Sailing Aarhus, men hvem skal så betale, og rent moralsk er det jo 'dem selv' som har truffet beslutninger om at bruge pengene.

Men kære venner og medlemmer af de seks sejlklubber i Sailing Aarhus. Kan vi ikke godt aftale, at det ikke er lige nu I skal ryste på hånden? Sailing Aarhus har brug for al opbakning – alt andet vil trække lange dybe spor mange år frem, og det fortjener Dansk Sejlsport ikke. Vasketøjet må vi ordne internt, om det så først bliver efter VM i 2018 må vi være store nok til at erkende, men her kan jeg så til gengæld også godt frygte at låget ryger af trykkogeren!

VM kører

Onde tunger har overfor redaktionen påstået, at en mulig aflysning af VM i 2018 sågar kunne være under opsejling. Kære venner, lad mig blankt afvise. VM har som sådan ikke noget at gøre med Sailing Aarhus. World Sailing har en kontrakt underskrevet af Aarhus Kommune, og VM i 2018 er jeg sikker på bliver et af de bedste set i mange år – længere er den ikke, basta.

På hele dansk sejlsports vegne kan og vil jeg opfordre til at alle nu besinder sig, og samler sig om Aarhus. Vi har brug for det, vi har brug for at stå sammen og vise hvad Dansk Sejlsport er for en størrelse, så lad mig på denne årstid opfordre alle til at lade julefreden sænke sig over Aarhus – husk, det er smilets by, the show must go on...

Glædelig jul.

Søren Øverup

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer